מבזקים
7,700 דירות ו – 4.5 מיליארד שקל: הסכם הגג החדש של שדרות נחתם כ – 22 מיליון שקל: הוכרזו הזוכים במכרז הענק למסחר ותעסוקה בפארק איילון באור יהודה כ – 2,000 חוגגים באור יהודה: מוש בן ארי, אברהם טל ודיקלה סגרו את הקיץ בעיר עסקה של כ – 38.4 מיליון שקל באשדוד: צחי אבו מרחיב את פעילות ארי נדל"ן בעיר חניה חינם, שינויים בפינוי האשפה ושעות הצלה מיוחדות: אשקלון נערכת לחגי תשרי אחרי השבתת 5 מתקני ההתפלה: ראש העין מחדדת את המאבק בתחנת הכוח קסם 20 מורים יוכשרו להוראה חדשנית: התוכניות החדשות של אורט נעמי שמר בגן יבנה הרחוב שבו גדלה יישא את שמה: רחובות מנציחה את סמל שי אשרם ז"ל מאות עופות נשרפו למוות בכביש 6 סמוך לקריית גת: "הם לא מטען ולא סחורה" כתב אישום נגד תושב אשדוד: איים על משפחתו ועל שוטרים, חשף את איבר מינו וגרם נזק לניידת "תשמרי טוב טוב על עצמך": כתב אישום נגד תושב אשדוד שאיים על גרושתו בוואטסאפ התפתחות בחקירת גניבת רכב באשדוד: חשוד נעצר, במשטרה מעריכים שיהיו מעצרים נוספים שנה לפיגוע ברמות: לוח זיכרון הוסר לזכר ששת הנרצחים כ – 455 ק"ג קנאביס, קוקאין ו – 21 אלף שקל במזומן: תושב גבעת שמואל נעצר התחיל כצופה אש, הכיר את אשתו בתחנה – והיום גם בניו ממשיכים את הדרך: הסיפור של איתן גולדנברג מבת ים נתניה: צעירה נהרגה מפגיעת רכבת סמוך לתחנת ספיר יבנה: כבר יותר מ־30 שנה – לשכת "נתיבי השלום" מחלקת מדי יום כ־200 מנות מזון לנזקקים גאווה לקריית גת: דורית דיין זכתה בתואר "הסבתא היפה בישראל" ותייצג את ישראל בתחרות בינלאומית חולון הגיעה ל-1,400 מצלמות ברחבי העיר: מיליוני שקלים מושקעים בחיזוק הביטחון האישי חשד לרצח בחולון: תושב יפו נעצר, אקדח וחצי ק"ג קוקאין נתפסו במהלך החיפושים

תל אביב־יפו על סף משבר חינוכי: מנכ״ל העירייה מאיים בצעדים משפטיים נגד משרד החינוך

במכתב דורש לייבה ממשרד החינוך לפעול באופן בהול ומיידי להצבה ושיבוץ של גננות מובילות וגננות משלימות בגני החינוך המיוחד בתל אביב־יפו

מנכ״ל עיריית תל אביב־יפו, מנחם לייבה, פנה היום (שלישי) במכתב דחוף וחריג בניסוחו למנכ״ל משרד החינוך, בדרישה להתערבות מיידית במשבר החמור של מחסור בגננות עובדות משרד החינוך במערך גני החינוך המיוחד בעיר – מחסור שמוביל, לדבריו, לסגירה יומיומית של גנים ולפגיעה קשה בילדים עם מוגבלויות ובמשפחותיהם.

במכתב דורש לייבה ממשרד החינוך לפעול באופן בהול ומיידי להצבה ושיבוץ של גננות מובילות וגננות משלימות בגני החינוך המיוחד בתל אביב־יפו, וכן להציג תכנית חירום מפורטת ומחייבת בתוך כ־14 יום.

לייבה אינו משאיר מקום לפרשנות וכתב בין היתר:

“למען הסר ספק – הדרישות אינן בגדר המלצה, קריאה לשיח או הצעה לשיתוף פעולה, אלא דרישות אופרטיביות מחייבות, הנגזרות במישרין מחובות משרד החינוך על פי חוק. הימנעות מיישום הצעדים בלוחות הזמנים שנקבעו תיחשב אי־קיום חובות רגולטוריות, פיקוחיות ומשפטיות כלפי ילדים עם מוגבלויות”.

עוד הוסיף:

“עיריית תל אביב־יפו פועלת ותמשיך לפעול באחריות ובמחויבות מלאה כלפי הילדים והמשפחות, אך אינה יכולה ואינה רשאית לשמש חיץ בין כשלי המערכת הממלכתית לבין הציבור. האחריות – המלאה, הישירה והבלעדית – מונחת לפתחו של משרד החינוך”.

לדבריו, אי מתן מענה מיידי למחסור החריף בגננות מובילות ומשלימות מהווה החמרה של מצב מתמשך שאינו עומד בהוראות הדין ובנהלי משרד החינוך:

“זהו מצב של הפקרות – על כל המשתמע מכך”.

הנתונים שמדאיגים את העירייה

במכתב פורטו שורה של נתונים חמורים הממחישים את עומק המשבר במערך החינוך המיוחד בתל אביב־יפו:

  • מאז תחילת שנת הלימודים נסגרו 181 גני חינוך מיוחד עקב אי־איוש תפקידי גננות – בניגוד לעקרונות הרצף החינוכי והטיפולי.

  • בחודש נובמבר נסגרו לצמיתות שני גני תקשורת, לאחר שלא נמצאו מנהלות גן. הילדים פוזרו בין 16 גנים אחרים, ושובצו כילד תשיעי – חריגה מהתקן המקובל של עד שמונה ילדים.

  • קיים מחסור מיידי ב־13 גננות משלימות, לצד צפי ליציאתן של כ־4 גננות נוספות לחופשת לידה – מחסור כולל של 17 גננות, המוגדר בעירייה כ״מצב חירום מתהווה״.

  • מתחילת השנה נסגרו 124 גני תקשורת בשעה 14:30, בשל היעדר גננת מובילה מטעם החברה למתנ״סים.

  • ב־451 מקרים הוחלפו גננות חינוך מיוחד בתומכות חינוך – סטייה חמורה מהתקן, הפוגעת בתפקוד הגנים ובאיכות המענה החינוכי.

בעיריית תל אביב־יפו מדגישים כי מדובר בפגיעה ישירה בזכויותיהם של ילדי החינוך המיוחד, וכי ללא התערבות מיידית של משרד החינוך – המערכת עלולה להגיע לשיתוק מלא.


◼️ חדשות תל אביב יפו בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן