מבזקים
תושבי רמלה, שמעתם פיצוץ הלילה? רמלה: נהג כבן 25 נפצע קל בתאונה ברחוב הרצל קריית גת: מקטע ברחוב הקוממיות ייחסם לתנועה בשעות היום במשך ארבעה ימים "אני ארצח אותך": תושבת באר שבע מואשמת שתקפה את בעלה לשעבר ואיימה עליו במהלך מפגש להעברת בנם "אני אדקור אותך": סכסוך שכנים באשקלון הסתיים באגרוף לפנים ובאיומים כתב אישום נגד תושב העיר הלילה בקריית מלאכי: תאונת קלנועית ברחוב יהונתן נתניהו ראשון לציון: שכונה חדשה עם 1,550 דירות – אבל הבשורה עשויה להגיע גם לבניינים הישנים לא רק עוד 130 דירות – השינוי שמתכננים במתחם אלונים בבאר יעקב גן יבנה: 308 דירות חדשות בדרך – אבל השינוי הגדול מתוכנן דווקא מחוץ לבניינים יבנה: עוד 600 מ"ר של מסחר מתוכננים בפארק השרון – ומה יקרה למרחב הירוק? רמת השרון: 700 עצים, רחובות חדשים ופינות ישיבה – כך מתכננים את נווה גן צפון אילת: האם התמרורים ברחובות באמת אושרו? העירייה יוצאת לבדיקה מקיפה מסוף האוטובוסים ליד בתי המגורים עשוי לעבור – עיריית רמת השרון חושפת את הסיבה גבעת שמואל: פניות לעירייה ושירותים מהנייד – השינוי הדיגיטלי שמתכננים לתושבים המשאית באמת הגיעה לרחוב? ברחובות מתכננים מעקב GPS ומצלמות אחר עבודות הניקיון דרך אלוף שדה ברמת גן תיחסם בשני הכיוונים בימים שונים – ואלה הרחובות הנוספים שיושפעו רחוב אורלוב בפתח תקווה ייסגר לתנועה בלילות, וגם הגישה לרכבת הקלה תשתנה חמישה לילות של צמצום נתיבים בדרך השלום ובדרך הטייסים בגבעתיים – אלה השעות והמקטעים כביש 461 ייסגר בשני הכיוונים במשך חמישה לילות – כל החסימות באור יהודה ויהוד מונוסון השבוע חמישה לילות של צמצום נתיבים בציר שמחבר בין רמת גן וגבעת שמואל

תערוכת היחיד של מור פלד "חדר במלון קיסר", בגלריה לאמנות המכללה האקדמית ספיר

במרחק הזמן והמקום בין בתי הילדים של ילדותה, ובין בתי הילדים שבו נאלצו להיתכנס חברי הקהילה בהוראת הצבא, לבין השגחה על שנתו של בנה הפעוט בחדר במלון קיסר אליו התפנתה עם בני משפחתה, מבקשת מור פלד לשאול ולנוע בין זמנים זכרונות וקולות נשיים, בין טכניקות ומדיומים, ובתוך רווח המתקיים ביחסים של יחיד.ה וקהילה וביחסי אם-בת ויחידה ומשפחה. תנועה מתמדת המבקשת להרכיב מחדש, כל פעם מחדש, את שהתפרק ומתפרק, לאחות את שנשבר, להרגיע ולנחם את שדואב.

תערוכה זו היא התערוכה השלישית בסדרת תערוכות היחיד "דרום מערב" לאמני.ות הנגב המערבי, בשיתוף עם עמותת 'אום קולטור' וביה"ס לאומנות במכללה האקדמית ספיר. אירוע הפתיחה: יום שלישי ה-17.6 בשעה 12:00.

"לילות רבים, אחרי שנרדמת ואת נראית כה שלווה, אני תוהה אם אמרתי לך שאני אוהבת אותך"

כשברקע נשמע קול שירה של אם לבתה הבוקע מעבודת וידיאו בחדר האחורי, לצידה של עבודת קולאז' של מונוטייפים צבעוניים הנפרשת כציור נוף, ניצב במרכז החלל של "חדר במלון קיסר" מיצב פסלים קטנים שכמו נעים מבלי לנוע על מסילת אלומיניום, ספק מסוע ספק שרשרת פנינים העשוייה להיפרם. 'בית פרווה', 'בלרינה', 'רפונזל', 'צלמית' 'אשת מנורה' או 'מחזיקות מלפפונים' – אלה הן חלק ממארג דימויים ודמויות נשיות, צלמיות, תבליטים ופסלונים היברידיים קטנים, נשיים וסיפוריים, העשויים ומשלבים חומרי יצירה פשוטים, חפצים ממקס סטוק, צעצועים ומלאכת יד, או וכמו-גם מודפסות במדפסת תלת מימד.

במרחק הזמן והמקום בין בתי הילדים של ילדותה, ובין בתי הילדים שבו נאלצו להיתכנס חברי הקהילה בהוראת הצבא, לבין השגחה על שנתו של בנה הפעוט בחדר במלון קיסר אליו התפנתה עם בני משפחתה, מבקשת מור פלד לשאול ולנוע בין זמנים זכרונות וקולות נשיים, בין טכניקות ומדיומים, ובתוך רווח המתקיים ביחסים של יחיד.ה וקהילה וביחסי אם-בת ויחידה ומשפחה. תנועה מתמדת המבקשת להרכיב מחדש, כל פעם מחדש, את שהתפרק ומתפרק, לאחות את שנשבר, להרגיע ולנחם את שדואב.

הצטרפו לחדשות תרבות, בילוי ופנאי בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: חדר במלון קיסר

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של שדרות

לחצו כאן
דילוג לתוכן