אשקלון היא אחת הרשויות הבודדות שלהן הוקדשה תוכנית ממשלתית ייעודית במסגרת דוח מצב השלטון המקומי של משרד הפנים. לפי הדוח, הממשלה אישרה תוכנית רב־שנתית לשיקום ולפיתוח העיר לשנים 2025–2029, שמציבה במרכז לא רק את הפיתוח הפיזי של העיר, אלא גם את איכות החיים של התושבים ואת חיזוק הקהילה.
מהדוח עולה כי אחד הדגשים המרכזיים בתוכנית הוא הרחבת שירותי הרווחה והקהילה. לצד זאת נכללים חיזוק החוסן העירוני, פיתוח מענים לאוכלוסיות הזקוקות לסיוע, השקעה בפעילות קהילתית וחיזוק השירותים העירוניים, כחלק ממדיניות רחבה לשיקום העיר.
במשרד הפנים מציינים כי החלטות הממשלה שנבחנו בדוח אינן נועדו רק להעביר תקציבים לרשויות המקומיות, אלא לשמש כלי לקידום מדיניות ארוכת טווח. באמצעותן מבקשת הממשלה לחזק את יכולתן של הרשויות להעניק שירותים טובים יותר לתושבים ולהוביל תהליכי פיתוח בהתאם לצרכים הייחודיים של כל עיר.
במקרה של אשקלון, הדגש שניתן בדוח אינו מסתכם בבנייה או בתשתיות. התוכנית משלבת היבטים של רווחה, קהילה וחוסן עירוני כחלק מתפיסה רחבה של שיקום העיר, מתוך הכרה בכך שחיזוק השירותים לתושבים הוא מרכיב מרכזי בהתפתחותה של הרשות המקומית.
המסר העולה מהדוח הוא שאשקלון מסומנת כאחת הערים שבהן הממשלה מבקשת לקדם מהלך ארוך טווח, המשלב חיזוק השירותים העירוניים, הרחבת המענים החברתיים והקהילתיים ובניית חוסן עירוני כחלק מהמשך פיתוחה של העיר.
◼️ חדשות אשקלון והסביבה בווטסאפ לחצו כאן
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.













