מבזקים
נורה מטווח קצר ברהט: פוענח רצח הנער ענאן אבו עיד אחרי שנים של חוסר ודאות: רחובות מסדירה את הקרקעות לקבוצות הכדורגל הוותיקות אחרי שאיבד שלושה מבניו במלחמה: מגדל עוז חונך שכונה חדשה וצפוי להכפיל את עצמו להבים ובאר שבע במרכז: הטבות דיור לרופאים שיצטרפו לבית החולים החדש בנגב מנבחרת ישראל בכדוריד לצוות הרפואי של קבוצת הכדורסל: טלי בראל מצטרפת למכבי רמת גן דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26

גן יבנה: מרוץ "להאיר את עומר" לאורו של עומר לב ז"ל

מרוץ להאיר את עומר למניעת סמים ואלכוהול בקרב בני נוער יתקיים בשישי הקרוב ה-9/5 בגן יבנה >>

בשנים האחרונות אנו עדים לעלייה מתמדת במספר בני הנוער והצעירים המכורים לאלכוהול ולסמים בישראל. כשליש מתוך אלפי מכורים לסמים ולאלכוהול אשר מטופלים בישראל בכל שנה הם בני 18-12, כאשר ההתמכרויות השכיחות ביותר הן לקנאביס ולאלכוהול. מאז ה-7 באוקטובר ישנה עליה גבוהה בשימוש בני נוער בחומרי הרגעה ושינה, ורשויות הבריאות העלו חשש כבד לשימוש לא מושכל ולסכנה הגוברת של התמכרות בני נוער לחומרים משני תודעה.

ביום שישי הקרוב, 9/5/25, יערך בגן יבנה, מרוץ "להאיר את עומר" לאורו של עומר לב ז"ל (תושב גן יבנה, שנפטר ממנת יתר של סמים), בהפקת מחלקת הספורט של המועצה וביוזמת הוריו של עומר, אילי וד"ר רון לב. המרוץ מטרתו להעלות את המודעות נגד השימוש בסמים ואלכוהול, בדגש על הסכנה למחלת ההתמכרות וחשיבות הספורט כגורם המונע שימוש בסמים ואלכוהול. המרוץ יוזנק בפארק רונה רמון בגן יבנה בשעה 08:30, למסלול של 5 ק"מ, בהשתתפות כ-500 בני נוער בליווי בני משפחה. האירוע פתוח לציבור הרחב וההרשמה דרך מתנ"ס גן יבנה בטלפון: 08-9352321.

את המרוץ יזמו אילי ורון לב, אשר איבדו את בנם עומר, למחלה ההתמכרות לפני כ-4 שנים. בעקבות מותו מסמים הם הקימו את המיזם "להאיר את עומר", במטרה להעלות מודעות בקרב בני נוער לסכנות שמחכות להם בעקבות שימוש בסמים ובאלכוהול.

"כשאנחנו הבנו את חומרת הבעיה ועד כמה עומר היה משתמש בסמים, הוא כבר היה עמוק בתוך מחלת ההתמכרות, והבנו שלא תפסנו את זה בזמן. עומר נסע לחו"ל וחזר, ניסה לעבוד, לעשות פסיכומטרי וללמוד וחווה כישלונות רבים ותסכול, ואנחנו היינו בשוק שזה קרה, כי עומר תמיד היה כל כך חכם ומוצלח. הכל התחיל בתיכון, שם עומר התנסה לראשונה באלכוהול וקנאביס, אבל חשבנו שזה ״כמו כולם״ ושזה יעבור לו. כשהבנו את חומרת העניין כבר היה מאוחר, ובסוף הלך לנו הילד" מספרת בכאב אילי לב, ומוסיפה: ״אם היינו יודעים לגבי עומר את מה שאנחנו יודעים היום – עומר אולי היה עדיין בחיים. זו הסיבה שהחלטנו להקים את המיזם – כדי לספר את הסיפור שלנו, לעורר שיח ציבורי בנושא ולהעלות את המודעות לסכנת ההתמכרות שאורבת לכולם"

מחלת ההתמכרות נהפכה למגפה, עקב ריבוי תרופות מרשם ממכרות, התהליך לנורמליזציה של הקנאביס וקלות ההשגה של חומרים. עומר מייצג מאות רבות של צעירים נורמטיביים שמתים מידי שנה ומשאירים אחריהם משפחות הרוסות ושבורות לב. קיום המרוץ לזכר בנם עם מאות בני נוער, היא דרך חדשה ויצירתית שיזמו הוריו של עומר להגיע אל הצעירים, להאיר להם נקודות השקפה שישפיעו על גישתם לנושא וימתנו את המשיכה שלהם להשתמש בחומרים מסוכנים כאלו.

◼️ הצטרפו לחדשות גן יבנה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: יח"צ / ברנדה ברגר

דילוג לתוכן