מבזקים
הרבה מעבר לשיעור במדעים: בני הנוער באשקלון ילמדו איך לתכנן את האנרגיה של העתיד תגבור מיוחד ורכבות לילה מיוחדות: היערכות ענק להופעת אודיה באצטדיון רמת גן קריית מלאכי וירושלים: יחידת ‘צור’ חושפת גל הפרות של עברייני מין מפוקחים ברחבי הארץ במקום במשרדים: עשרות עובדי הייטק שיפצו מרכז קהילתי בנתניה שני כתבי אישום בגוש עציון: נשק MP5 בבית, ולוחם צה״ל שהותקף בשטח ישראל כ״ץ חושף את ‘זירת הלחימה החדשה’ מול איראן רחובות נערכת לשדרוג המטרונית: חסימות ליליות ברחוב הרצל ובצירים מרכזיים ועדת הבחירות הכריעה: סרטון השיווק של עיריית לוד אינו תעמולת בחירות טרגדיה: רוכב אופנוע כבן 50 נהרג בתאונה סמוך למחלף השלום זה מה שעומד להשתנות ברחוב הגורן באופקים מהפכת ההתחדשות העירונית: 3,400 דירות חדשות בדרך לירושלים, אשקלון ובית שמש ימים לאחר מותו של יעקב אגם: התערוכה בירושלים הפכה למחוות פרידה מרגשת תושב ראש העין נאשם בביצוע עבירות מין בארבעה קטינים ובתיעוד המעשים מאות בני נוער הסתערו על יריד התעסוקה באשקלון: "צעד ראשון לעולם העבודה" אשקלון נגד ההתייקרות: העירייה מבקשת שלא להעלות את הארנונה ב – 2027 שימו לב ברחובות: רחוב אייזנברג ייחסם לתנועה בשל עבודות להקמת עגורן שיחת טלפון אחת עלולה להספיק: חיים אתגר הגיע לאשקלון כדי ללמד איך לזהות מתחזים תאונה קשה בכביש 40: רכב התהפך סמוך למחלף ירקון, בן 55 פונה במצב קשה עם חבלת ראש 12 אלף כדורי תחמושת צה״לית גנובה נתפסו בפשיטה ברהט תאונה עצמית בגדרה: רכב פגע בעץ, נהגת כבת 80 נפצעה באורח בינוני

המאבק נשא פרי: השב"כ יתערב באלימות בחברה הערבית בלוד

לפני כחצי שנה, בימי הפרעות בחודש מאי בעיר לוד, התראיין ראש העיר לוד,  יאיר רביבו ב'חדשות 12' לדנה וויס, שם אמר כי "השב"כ צריך לבקש סליחה מתושבי העיר לוד", לאחר שהטיל את האחריות הקשה על שירות הביטחון הכללי, כשציין כי "לפני 30 שנה הוא הביא לפה אלפי משתפי פעולה עם נשק ותעודת חיסיון, רבים מהם עוסקים בפשיעה בלוד והשב"כ במשך שנים הגן עליהם ואפשר להם לעשות את הדברים האלה בעצימת עין ובהגנה עליהם".

במשך שנים טען רביבו כי על ממשלת ישראל לצאת במצע נחוש ורחב היקף, לאיסוף הנשק הבלתי חוקי. "כל עוד החברה הערבית לא תחדל מלאחוז בנשק כדבר שבשגרה היא לעולם לא תצליח להתקדם! לנו, התושבים הנורמליים, יהודים וערבים כאחד, פשוט נמאס!!! על הממשלה להכריז על הפשיעה הערבית כאיום לאומי, ולפעול למיגור האלימות בכל רחבי הארץ"

רביבו הזהיר לא אחת כי הפשיעה תהפוך מאירוע פלילי ללאומני, אך בשב"כ לא נענו לדרישותיו לעקוב בין היתר אחרי ההסתה במסגדים. "במשך 7 שנים מאז שאני ראש עיר אני מתחנן לשב"כ שייקח את תמלולי הדרשות של המסגדים ויראה את ההסתה גם כלפי העיר וגם כלפיי באופן אישי. אני אומר להם שזאת הסתה שיכולה להוביל למעשה לאומנות וזה לא נעשה", ציין ב-15.5.2021 בשיחה עם דנה וויס.  

והנה השבוע, ראש שב"כ החדש רונן בר שנכנס לתפקידו בטקס שנערך במשרד ראש הממשלה בירושלים, אמר כי "רבות דובר לאחרונה על האלימות הגוברת בכלל ובחברה הערבית בפרט. השירות לא יישאר לעמוד מנגד. אחרי שנלמד את הנושא, נציג את האיזון הנכון שבין תרומתנו לחיזוק המשטרה לבין הגברת מעורבות השירות. ברור לנו שזו משימה לאומית". 

גם ראש הממשלה נפתלי בנט אמר במהלך ישיבת הממשלה השבוע, שבה דנו השרים במאבק בפשיעה בחברה הערבית, כי "יש לכם גיבוי מלא, אנחנו מאבדים את המדינה".

לאחר הודעתו של ראש השב"כ החדש, אמר יאיר רביבו: "כשאתם מאמינים במשהו, תאבקו בכל הכח, גם כשאומרים לכם שהסיכוי קלוש, וגם כשילעגו לכם. היום, עם כניסתו של רונן בר לתפקיד ראש השב"כ, בא לסיומו מאבק ארוך שניהלתי בשנים האחרונות, לרוב בודד במערכה, לשילובו של השב"כ במאבק בפשיעה בחברה הערבית. אין מנוס, זה צו השעה וזה צריך להיות מדוד, ממוקד אך נחוש ועיקש כדי שכולנו ביחד, יהודים וערבים נוכל לחיות פה בשקט ובבטחה בע"ה!".

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן