מבזקים
מאשדוד לאשקלון: חוליית גנבי רכב נעצרה במרדף 200 בני נוער מגבעת שמואל עצרו לדבר על אלימות ירושלים: פעוטה לא התעוררה משנתה – מצבה אנוש ילדים משלמים מחיר כבד בכבישי באר שבע סיכול משמעותי: רשת נשק מהגבול ליהודה ושומרון נחשפה מיליארד שקלים לכבישי יהודה ושומרון: הממשלה מאיצה חיבור יישובים ילדים נפגעים בכביש דווקא בשעות הכי שגרתיות בנתניה ירושלים: ילד איבד הכרה – מצבו אנוש אירוע אלים במלון באילת הוביל לכתב אישום נגד תושבת חולון קטין הותקף בגינה בחולון: החשוד המרכזי נעצר ירושלים בראש: עשרות ילדים נפגעים בכבישים “ונשמרתם”: הקריאה החריגה של ראש עיריית רמלה רוחות חזקות, גשם ושלג בחרמון: חורף במאי מתחדשים במרכז: פרויקט "לב העיר" באשדוד עובר לשלב הבא הישג אדיר לכאן: 27 פרסים בטקס האקדמיה לטלוויזיה לשנת 2025 ל"ג בעומר באור יהודה: אלו המתחמים המאושרים להדלקת מדורות הודעה על הפסקת מים מתוכננת באופקים: חידוש קווי מים ברחובות בוזגלו ואלנקווה חוגגים 70 לאשדוד: ילדי הגנים יוצאים למסע חווייתי בין אתרי העיר תאונה בכניסה לרמת בית שמש: שני פצועים פונו לבית החולים דרמה בירושלים: פעוטה נחשפה לקשיו וחייה ניצלו בזכות הזרקת אפיפן

הרב ספד לתלמידו: "לא יכולת לשאת זיופים, פחדת למות מבלי לחיות חיים משמעותיים"

הרב צבי הבר על תלמידו ישראל סוקול הי"ד: "כשמו כן הוא – איש של יושר ואמת"

רס"ל (מיל׳) ישראל סוקול, לוחם בגדוד 8208, חטיבה 261 נפל באסון הכבד בדרום רצועת עזה, בן 24 בלבד. סוקול הי"ד, בוגר ישיבת ההסדר "ברכת משה" במעלה אדומים הותיר אחריו הורים וארבעה אחים. יהושוע סוקול, אביו סיפר כי ישראל הצטרף ללחימה מבלי שקיבל צו גיוס: "הוא ירד לדרום, מצא חיל שנכנס לעזה ומאז הוא שם".

אמש הגיעו מאות אנשים ללוות את רס"ל (מיל׳) ישראל סוקול למנוחות בבית העלמין בקרני שומרון. הרב צבי הבר, שהיה ר"מ שלו ספד לו: "ישראל אשר בך אתפאר. הלב כואב והיד כמו ממאנת לכתוב. על מה אכתוב? על האיש היציב האחראי והרציני שהיית – אדם שתמיד ניתן לסמוך עליו, ואפשר להיות בטוחים שמה שאתה לוקח על עצמך ייעשה על הצד הטוב ביותר? על דביקותך בכל מטרה אליה שאפת? על החכמה הגדולה שבה ניחנת – היכולת לרדת לעומק הדברים ולנתחם, יכולת שניצלת בצורה כל כך טובה? על הענווה, על השקט הנפשי שהקרנת לסביבותיך? כל אלו מתגמדים לעומת מידה אחת שכל כך בלטה בך, מידה שכל כך התאימה לשמך – מידת האמת והיושר. ישראל – ישר שמך וישר היית. הייתה בך תביעה בלתי מתפשרת לאמת, ולא יכולת לסבול זיופים".

"במהלך השירות הסדיר היה אירוע לא פשוט ביחידה עם אחד הבחורים", מספר הרב הבר. "כששמענו על האירוע התקשרתי אליך ישירות, כי מבחינתי תמיד היית העוגן היציב בחבורה שאפשר לדבר איתו ולהבין את הדברים באופן מדויק. רק תוך כדי הדיבור נודע לי שהיה לך תפקיד מאד מרכזי בסיפור, ולמעשה הצלת את חייו של אחד החברים בפלוגה. דיברנו רבות, ומדיון עובדתי זה הפך לדיון מרתק, כמו כל הדיונים איתך, על האדם והמורכבויות שלו, ועל התמודדויות בחיים. התגלגלנו לדבר על חיים ומוות וראיתי שמשהו ש'יושב' עליך. אני זוכר כאילו זה היה היום, אמרת לי 'אני הכי פוחד מלחיות ולמות חסר משמעות'".

"ישראל אהובי. חיית חיים של משמעות וישרות לבב, חיים של אמונה עמוקה, עשייה ותרומה, ואתה הולך לבית עולמך באופן הכי משמעותי שרק יכול להיות – כחייל יהודי לוחם, כמי שמסר את נפשו על קידוש ה', על הגנת עם ישראל וארץ ישראל, מעולם של מטה ישירות לתחת כסא הכבוד. גופך ישכון כבוד תחת רגבי הארץ שכה אהבת, ונשמתך תשוב אל בוראה, אל עולם שכולו אמת. עולם שאין בו זיופים ופשרות. עולם שכל כך מתאים לך ולאיך שתיזכר עבורנו".

יותם דויטש, חברו מהישיבה ספד לו בפייסבוק: "את סוקול פגשתי בשיעור א' בישיבה, מהר מאוד הבנתי שמדובר באחד הלמדנים הגדולים בשיעור, חד וחכם, רמה אחת מעל כולנו. בשמירות לילה בישיבה הייתי רואה אותו מגיע ב-6 בבוקר ללמוד לפני התפילה והייתי צוחק עליו שיחזור לישון כי הוא נראה ממש עייף. אבל זה היה סוקול עושה מה שנראה לו נכון גם אם זה קשה. גם לצבא התגייסנו ביחד, שם גיליתי פייטר רציני שחותר להתמקצע ושתמיד יהיה אפשר לסמוך עליו… בגדוד הוא הפך להיות המפקד הלא רשמי של המחלקה, מי שהוביל את כולם, בלי תפקיד רשמי או דרגה, פשוט מתוך כך שכולם סמכו עליו וידעו את היכולות הגדולות שלו".

◼️ לקבוצת חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ/פלילי לחצו כאן

צילום: באדיבות המשפחה

דילוג לתוכן