מבזקים
20 אלף כרטיסים בתוך שעות: כך כבשה תוכנית הקיץ של אשדוד את התושבים כפר סבא: בן 67 התמוטט באמצע פעילות ספורטיבית – צוותי מד"א החזירו את ליבו לפעום נתניה: תינוק כבן שנה נכווה משמן רותח – מצבו בינוני את זה לא ראינו מגיע: סטייק אבטיח על הגריל, עם בוראטה, פיסטוקים ובזיליקום רהט: גבר נפצע כתוצאה מאלימות – מצבו בינוני מודיעין-מכבים-רעות על הפודיום באירופה: שמוליק דניאל זכה במדליית הארד באליפות אירופה בחתירה משפחה מירושלים הייתה מעורבת בתאונה קשה בצפון: תשעה פצועים, בהם גבר במצב קשה ושישה ילדים הצלחה גדולה ברמלה: מאות ילדים והורים מילאו את המופע של סתיו לוין בקניון עזריאלי שבוע הוקרה בויצו – צפו בתמונות הצוותים בבאר שבע, ראשון לציון, ירושלים, לוד, חולון, בת ים, תל אביב, מודיעין, באר יעקב ומעלה אדומים סמוך לתחנת הרכבת ברמלה: המשטרה חשפה שלושה מטעני צינור ותחמושת שנגנבה מצה"ל אחרי קריסת המרפסת בירושלים: בעלי דירות בבניינים ישנים נקראים לבדוק מיד את המרפסות התלויות דוכן "מי לא רוצה שלום" הוקם לראשונה ברחובות רמלה: הרחוב שייסגר הלילה לשלושה שבועות – כל הפרטים מלך הסלים של אירופה מצטרף למכבי עירוני רמת גן מהקטטה ועד ההיעלמות: כל הפרטים החדשים בפרשת אלדר דיין כוחות גדולים הוזעקו: שריפת קוצים מתפשטת לעבר הבתים סמוך לבית שמש אל תיתקעו בדרך: כבישים מרכזיים ייסגרו השבוע בשעות הלילה התפתחות בחקירת הרצח בנתיבות: חשוד נעצר שעות לאחר החיסול מחפשים עבודה עם משמעות? בגן יבנה מחפשים מנחי קבוצות מאפייה, מכולת ועסקים נוספים נבדקו: מה מצאו אנשי רשות המסים ברהט?

כפר סבא נגד בדידות: ותיקי העיר חוזרים לכיתות ומחזקים את הדור הצעיר

“קריאה בהנאה” ו“סיפור במזוודה” מתרחבים בעיר ומחברים בין דורות

עיריית כפר סבא, באמצעות המחלקה לטיפול באזרחים ותיקים באגף שירותים חברתיים-קהילתיים, מובילה את הפרויקט הארצי "באים בטוב" – מיזם קהילתי ייחודי המאפשר לאזרחים ותיקים להיות חלק פעיל, תורם ומשמעותי בחיי הקהילה העירונית.

במסגרת הפרויקט, המהווה חלק מהמערך הלאומי להתנדבות ותיקים, משתלבים מתנדבות ומתנדבים בני 60 ומעלה, במגוון מיזמים חינוכיים וקהילתיים – המחזקים קשרים בין-דוריים ותורמים להעצמת הקהילה כולה, בין היתר באמצעות חיזוק החוסן האישי והפגת בדידות בקרב אזרחים ותיקים.

בין הפעילויות המרכזיות המופעלות במסגרת הפרויקט, ניתן למצוא את מיזם "קריאה בהנאה" – המעודד תלמידים לאהבת הקריאה והספר, ו"סיפור במזוודה" – פעילות חווייתית שבה מתנדבים מביאים עמם סיפורים, חפצים והפתעות, התורמים לפיתוח הדמיון, השפה והערכים בקרב ילדים.

בשנה האחרונה נרשמה התרחבות משמעותית של הפרויקט בעיר: היקף הפעילות גדל משלושה בתי ספר ל-11 בתי ספר ברחבי העיר, ובמקביל החלו המתנדבות והמתנדבים להשתלב גם במועדונים, צהרונים ויוזמות קהילתיות נוספות. לאחרונה אף סיימו 22 מתנדבים ומתנדבות חדשים קורס הכשרה ייעודי, והם צפויים להצטרף לפעילות במסגרות השונות בעיר. זאת בהובלתן של רוחמה דסקלו מהמחלקה לטיפול באזרחים ותיקים ואסתר לנדסמן – גמלאים המרכזת את הפרויקט בהתנדבות.

מנהלת אגף שירותים חברתיים-קהילתיים בעיריית כפר סבא, רוזי נוימן: "'באים בטוב' הוא ביטוי לתפיסה עירונית הרואה באזרחים הוותיקים משאב קהילתי חשוב ובעל ערך רב. החיבור בין ניסיון החיים, הנתינה והמפגש הבין-דורי יוצר השפעה חיובית הן על המתנדבים עצמם והן על הילדים והקהילה כולה. אנו גאים בהתרחבות הפרויקט ובהיענות המרשימה של תושבות ותושבי העיר".


◼️ חדשות כפר סבא בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית כפר סבא

דילוג לתוכן