מבזקים
כביש 4 סמוך למחלף גנות: רוכב אופנוע בן 23 נפצע בינוני בתאונה עם רכב פתח תקווה: תינוקת ננעלה ברכב לעיני אביה – ואז הגיעו מתנדבי ידידים לקראת ראש השנה וחגי תשרי: מד"א מתגבר כוחות ברחבי הארץ וקורא לציבור לתרום דם מזג האוויר היום: אזהרה אדומה על עומס חום בבקעת הירדן – התרעות כתומות וצהובות ברחבי הארץ נתניה: תינוקת ננעלה ברכב – וחולצה בשלום על ידי מתנדבי ידידים חיפושים נרחבים אחר נעדר בן 12, נראה לאחרונה בבית שמש ומאז נעלמו עקבותיו מגוון סוגי נגררים – פתרונות הובלה מתקדמים מבית המרכז מרכיבי נוע בע"מ מודיעין: שתי לכודות חולצו מרכב שהתהפך בתאונה חזיתית ברחוב עמק החולה מהקרב באופקים לטקס התואר: שליו בסט מבאר שבע לא ויתר גם אחרי שבעה ניתוחים מנתיבות לרשימת הכנסת: מייסדת "צו 9" רעות בן חיים מצטרפת לציונות הדתית הלילה בנתניה: כביש 2 ייחסם לכיוון דרום למשך חמש שעות מתקן ההתפלה באשקלון פועל חלקית בשל עכירות – רשות המים: האספקה נמשכת כסדרה קריית גת: שני מגרשי תעשייה שווקו בכ־66 מיליון שקל – 20 הצעות הוגשו למכרז ביקורת בנתניה הובילה לחקירה: חשד להכנסות לא מדווחות של כ־3.3 מיליון שקל 12 יריות לעיני הילדים סמוך לנתניה: שניים הורשעו בניסיון רצח הסטריטבול הארצי חוזר ללוד: טורניר 3X3 יתקיים ב־22 בספטמבר עיריית לוד הפסיקה עבודות של קבלן בעקבות מידע על מעורבות לכאורה באירועי ירי לוד יוצאת נגד חיבורי חשמל פיראטיים: העירייה בוחנת חיוב גם על צריכה מהעבר לוד: בית הספר "דקל" לחינוך מיוחד נקרא על שמו של גזבר העירייה ציון הדר ז״ל מבצע אכיפה בבת ים: 230 דו"חות ביום אחד – 120 לרוכבי כלים חשמליים

מחדלי כביש 200 | מועצת באר יעקב שוקלת להגיש תלונה במשטרה: "רמלה מעוניינת לפתוח את הכביש בצורה רשלנית, ואף פלילית"

לאחרונה נודע לראש מועצת באר יעקב, ניסים גוזלן, שעיריית רמלה מתכננת לפתוח את קטע א' בכביש 200. בסיור שערך גוזלן עם המשטרה, התגלה שטרם הסתיימו עבודות הפיתוח של הכביש וסביבתו בכל התחומים לרבות אקוסטיקה, אביזרי בטיחות, השלמת מדרכות, גינון. כעת המועצה שוקלת להגיש תלונה במשטרה כנגד האחראים לכך.

 

כביש 200  היה בשלבי התכנון בשיתוף הפעולה ששרר בין עיריית רמלה, נתיבי איילון והמועצה המקומית באר יעקב עוד בתקופתו של ראש עיריית רמלה לשעבר, יואל לביא, מתחילת שנת 2013. לאחר פניות של תושבי נווה דורון שבתיהם סמוכים לתוואי הכביש, נודע לראש מועצת באר יעקב, ניסים גוזלן, שעיריית רמלה מעוניינת לפתוח את קטע א' של הכביש.  "פתיחת הכביש בבצורה רשלנית, מסוכנת ואף פלילית לכאורה, כבר מחר בערב". כך טען גוזלן.

מסיור בשטח שערך גוזלן עם  יועץ בטיחות מטעם המועצה, נמצא כי טרם הסתיימו עבודות הפיתוח של הכביש וסביבתו בכל התחומים לרבות אקוסטיקה, אביזרי בטיחות, השלמת מדרכות, גינון. הכביש חשוף לבתים בנווה דורון ובחלקים ממנו לא הוקמה חומה אקוסטית. יתרה מכך, הכביש לא מתחבר לשכונה החדשה ברמלה ואין לו אישורי בטיחות עד לרגע זה.

גם נציגי ויועצי הבטיחות של משטרת ישראל, עמם שוחח, הזדעזעו ממצבו של הכביש. לדבריהם, פתיחת הכביש במתכונת זו הנה רשלנות חמורה ומסכנת חיי אדם וכי אין בכוונת המשטרה לאשר פתיחתו.

הקטע המדובר לפתיחה מחר נמצא בתחומה המוניציפלי של עיריית רמלה. לדברי גוזלן: "אינני מבין את החיפזון לקבל את קטע הכביש ברמה פחות ממושלמת עם גינון, תאורה, אקוסטיקה ולמעלה מהכל, תנאי בטיחות להם כולכם ראויים, כפי שנעשה בפתיחת כביש 431. בעבודות כביש 200 הושקעו מאות מיליוני שקלים. מדוע להתפשר על רמת בטיחות וסטדנרטים גבוהים של כביש ולפתוח אותו בסטנדרט של כביש בלבנון?. מדובר בכביש שבמחי יד יגבה חיי אדם! נהגים והולכי רגל כאחד!".

בבאר יעקב הוציאו בקשה לצו מניעה לפתיחת הכביש, ובדרישה שאם הכביש אינו מוכן לפי התוכניות המקוריות, המועצה תדרוש לא לפתוח שום חלק ממנו לשימוש. המועצה המקומית אף שוקלת להגיש תלונה במשטרה כנגד כל הגורמים המעורבים בגין חשש לרשלנות. עוד טען גוזלן: "כולי תקווה כי הנוגעים בדבר יתעשתו וכי פתיחת הכביש תידחה ללא הצורך בהליכים משפטיים".

קישור למכתב ההתראה שנשלח –

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של באר יעקב

לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן