מבזקים
מטיילת בת 68 מיו"ש חולצה באלונקה בנחל אל על – החילוץ השני בתוך שעות מתחתנים בקרוב? הרבנות משנה את כללי הכתובה: בין 36 אלף ל – 360 אלף שקל האישה הראשונה שניהלה את הספורט ברמלה עושה עוד צעד: ענת ברמי נבחרה להנהלה הארצית 97 קורבנות ומאות אלפי שקלים: בני זוג ממרכז הארץ נאשמים שהתחזו לנציגי חברות ביטוח רגע לפני סגירת הרשימות: ראשות קריית אונו, גני תקווה ושוהם דורשות 50% נשים בכנסת חיפשו חשודים בסילוואן – וגילו מתחת למבנה מערת קבורה מתקופת בית שני אשדוד: עשרות גיטרות, שירים וים – הערב המיוחד חוזר לגבעת יונה אקטואליה, סיפורים וחידושים: שבת של תרבות מגיעה לסינמטק יבנה מהשכול אל היצירה: האמהות שאיבדו את בניהן הפכו את הכאב ליוזמה משותפת נתקלתם? חשש לחייו של בן 38 מקריית מלאכי זכה ב־40 מיליון שקל: "קודם כל אקנה דירה לבן שלי הלוחם" חשש לחייו של בן 38 מראשל"צ בן 50 שרכב על טרקטורון נפצע בתאונה בגן יבנה בת ים: שבעה בתי ספר נכנסו לרשימת המצטיינים של משרד החינוך המשטרה נערכת להפגנה באזור בני ברק – חשש לחסימות ועומסי תנועה תא"ל (מיל') דני שחר מצטרף לישראל ביתנו עבודות הכביש יוצאות לדרך באופקים – כך תיראה התנועה באזור רמלה: הפסקות מים צפויות מחר – אלה השעות אופקים: הרחובות שייסגרו השבוע בעקבות הפסטיבל הטעם המקומי מגיע לפתח תקווה: שוק איכרים חדש נפתח

עמותת "פמפיגוס" תרמה צילומי אמנות של אמן הצילום הבינלאומי טיבריו צבי קלר ז"ל לבית ספר כרמים בכרמי גת

מפגש מרגש נערך בבית ספר "כרמים" בכרמי גת- מנהלת ביה"ס מירי לוי, הממונה על החינוך חיים אברג'ל, מנהלת אגף החינוך זהבה גור והתלמידים פגשו את אלמנתו של הצלם צבי קלר ז"ל,  קטי קלר ואת יו"ר העמותה לחולי פמפיגוס לאה שלו והציגו בפניהן את מיצג התמונות המרשימות אותן תרמו- התלויות ומקשטות את מסדרונות בית הספר.


עמותת פמפיגוס הוקמה בשנת 2010 ומקור השם במושג הלטיני שמשמעותו "עור מכוסה שלפוחיות". מדובר במחלה אוטואימונית נדירה המאופיינת בהיווצרותן של שלפוחיות על העור וריריות הגוף. קהילת הפמפיגוס מתנהלת בהתנדבות ובעזרת סיוע של משאבים פרטיים, משום כך החליט הצלם המוכשר טיבריו צבי קלר, לתרום להם את צילומיו הייחודיים.

בשנת 2003 קיבל אמן הצילום את תואר "אביר מסדר כוכב הסולידריות האיטלקי" מידי שגריר איטליה בישראל ובשנת 2017 נפטר והותיר אחריו משפחה מקסימה ומאות צילומים מרשימים. עוד בחייו קיבלה העמותה בתרומה את צילומיו של האמן והעבירה את התמונות כתרומה למספר מוסדות ברחבי הארץ: בתי תרבות, מחלקות אשפוז, בתי ספר וקופות חולים. ומשפחתו החליטה להמשיך במסורת גם לאחר מותו.

בין המוסדות שזכו לתרומה גם בית ספר "כרמים" בכרמי גת. קטי קלר אמרה במפגש: "בצבי הייתה תכונה מיוחדת ובולטת לפיה היה בו רצון עז לשתף את סובביו בידע ובחוויות שרכש. הצילומים הרבים שהותיר אחריו מנציחים את דמותו ופועלו. אני רוצה להודות לעיריית קרית גת ולבית ספר כרמים על כי בחרו לקבל את הצילומים המוצגים כאן ובכך לאפשר את הנצחת פועלו של בעלי צבי". מירית לוי, מנהלת בית ספר הודתה לקטי קלר, ולאה שלו על התרומה המרגשת, העניקה להן שי צנוע בדמות המנורה- ובירכה אותן בחיים מלאים באור. עוד הוסיפה כי תערוכת הצילומים הייחודית היא דרך משמעותית להמשך הפצת כשרונו ואורו של המנוח וכי יצירותיו ואומנותו ימשיכו להפיץ אור בעולם כשם נשאר בעולם החיים.
גם הממונה על החינוך, חיים אברג'ל, שיזם את הקשר בין עמותת פמפיגוס ובית ספר כרמים התרגש עד מאוד והודה למשפחה ולעמותה על תרומתן הייחודית.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של קריית גת

לחצו כאן
דילוג לתוכן