מבזקים
תאונת שטח בקריית גת: רוכב טרקטורון נפצע באורח בינוני נתי טויטו, מנהל מרחב אילת והערבה בידידים חילץ כלב שננעל ברכב בכביש 4: "תחושה טובה לקבל את השבת במעשה חסד" תאונה באופקים: ילד בן 3 נפגע מטרקטורון – והובהל לבית החולים סורוקה גאווה אילתית בים הבינלאומי: החוקר והצלם ד"ר תום שלזינגר העפיל לגמר תחרות צילום עולמית תיעוד מרהיב: מפגש בוקר קרוב ומפתיע עם דולפינים מול חופי אשקלון הילד שלכם לא עצלן והילדה שלכם לא חסרת אחריות, יכול להיות שפשוט לא הבינו אותם! אירוע חריג ברחובות: גדר נפלה על קשיש בן 75 ופצעה אותו מזל טוב: חברת מועצת העיר אשדוד, הלן גלבר, חגגה את מסיבת החינה של בתה באר יעקב מזהירה: מבצע אכיפה מוגבר נגד בעלי כלבים שלא מנקים אחריהם – הקנס: 475 ש"ח סיום מוצלח לשבוע המדע והסביבה ברחובות: מאות השתתפו בהפנינג הקיימות בפארק ההדרים רחובות: עשרות אירועי תרבות ויריד ענק בפארק ההדרים בחגיגת הספר העירונית התאונה הקטלנית בניר בנים: במשטרה בודקים חשד לוויכוח בין נהג משאית להולך רגל לפני הפגיעה שני פצועים בתאונת דרכים בכביש 1 ליד מחלף בן גוריון העתיד כבר כאן: חולון נתנה לנוער את המפתחות לעירייה ליום אחד נתיבות חנכה "בית מתנדב" חדש של ארגון ידידים לוד: תינוק ננעל בשגגה ברכב בחום הכבד: פעוט ננעל בשגגה ברכב באשדוד הישג מרשים בבטיחות בדרכים באילת – שני תלמידים כבשו את צמרת התחרות הארצית בציור עיריית בת-ים מזמינה את הציבור לתערוכה הקבוצתית "גופני" במכון לאומנות בעיר עיריית באר שבע אישרה את מינויו של אריאל דמרי לתפקיד מהנדס העיר

פסטיבל 'בתים מבפנים' ויריד יד שנייה ויצירה מקומית ב'תחייה 14' תל אביב

במשך סוף שבוע ארוך נפתחים עשרות מבנים לביקורים, סיורים ודיונים. התחייה 14 הוא מבנה שהוקם בשנת 1962 על ידי האדריכל ש' מוהליבר, שימש במקור כמבנה תעשייה.

מרחב המלאכה והיצירה התחייה 14 יפתח את דלתותיו לכל חובבי האמנות, העיצוב והפריטים הייחודיים במסגרת הפסטיבל 'בתים מבפנים' ת"א. המבקרים יזכו למסע לעולם המלאכה והיצירה ולהיכרות עם יוצרים, בעלי מלאכה, וכן אמנות חיה ושוק – תחת קורת גג אחת של מבנה תעשייתי היסטורי בצפון יפו.

'בתים מבפנים' הוא אירוע ארכיטקטורה המתקיים בעיר אחת לשנה. במשך סוף שבוע ארוך נפתחים עשרות מבנים לביקורים, סיורים ודיונים. התחייה 14 הוא מבנה שהוקם בשנת 1962 על ידי האדריכל ש' מוהליבר, שימש במקור כמבנה תעשייה. במהלך עשרות שנות קיומו, הוא הפך לכוורת יצירתית אמיתית, שבה מצאו מקלט אומני מלאכה שונים, אמנים וחברות סטארט-אפ. עשרות הדלתות הכחולות בחזית הבניין הן כניסות לעולמות נפרדים של יצירה וחדשנות, היוצרים מערכת אקולוגית ייחודית. במהלך הפסטיבל יתקיימו במרחב מספר פעילויות במקביל:

  1. סיורים מודרכים

בהובלת צוות התחייה 14 – יעסקו בהיסטוריה המרתקת של המתחם, ויספקו מבט קדימה לשינויים שצפויים לו כשיהפוך ללב שכונת מגורים חדשה. הסיורים בחינם ומיועדים ל־30 משתתפים ראשונים. משך הסיור: כשעה. יתקיימו במספר מועדים:

  • יום חמישי, 15.5 – בשעות 12:00 ו־14:00
  • יום שישי, 16.5 – בשעות 10:00 ו־12:00

 

  1. יריד יד שנייה ויצירות של אמנים מקומיים

ביום שישי ה-16 במאי מ-10:00 עד 16:00 יתקיים בחצר הבניין יריד אמנים, שבו יוצגו בגדי יד שנייה, קרמיקה, הדפסים, עבודות עץ, תכשיטי מעצבים ועוד הרבה!

 

  1. אמנים מציירים בזמן אמת

כמו כן, בימי חמישי ושישי במהלך הפסטיבל, שני אמנים מקהילת האמנים-עולים KakdelArt – סוניה קורשנבוים ווסילי גרין – יצרו ציורי קיר חדשים על קירות הבניין. זוהי הזדמנות ייחודית לראות את תהליך יצירת אמנות הרחוב ולשוחח עם היוצרים. העבודות החדשות ישלימו את "גלריית הרחוב" הקיימת במרחב, שבה כבר מוצגות עבודות של שישה אמנים מקהילת KakdelArt.

 

  1. סטודיו פתוח

אמנים ובעלי מלאכה הפועלים בתחייה 14 יפתחו את הסטודיואים והסדנאות שלהם למבקרים שיוכלו לראות את תהליך היצירה מבפנים ולשוחח עם היוצרים.

אופיר חרל״פ ריבלין, מנהלת החדשנות בקבוצת ריאליטי: "התחייה 14 הוא מוקד תרבות ויצירה ייחודי בצפון יפו. התכנית לשימורו שואפת להעביר את הנכס לבעלות העיר ולשלבו בלב שכונה חדשה שתקום סביבו – תוך שימור המרקם הקהילתי והיצירתי. אירוע 'בתים מבפנים' והיריד הקרוב יוצרים חיבור בין תרבות, קיימות וקהילה ומספקים במה ליצירה מקומית – ואנחנו גאים לקדם אירועים מסוג זה במסגרת החזון שלנו לשימושי ביניים מקיימים בנכסי ריאליטי ברחבי הארץ."

אודות התחייה 14:

התחייה 14 – מרחב מלאכה ויצירה, מבנה תעשייה אורבני המהווה עולם יצירה שיתופי וקהילתי ומגדיר מחדש את החיבור של ישן מול חדש. התחייה 14 הינו מבנה תעשייה בהיקף של 10,000 מ"ר שנבנה בתחילת שנות ה-60 ע"י הכשרת הישוב. ב2017-2018 קבוצת ריאליטי וקבוצת מנרב רכשו את המבנה. בעקבות עבודת מחקר עמוקה סוכם שקבוצת ריאליטי וקבוצת מנרב (בשיתוף העירייה) ישמרו את מתחם המלאכות המיתולוגי והוא יעבור לבעלות העיריה, כדי להבטיח שמירה על העסקים המיוחדים ועל המרקם הקהילתי הייחודי שנוצר במקום, כחלק ממרקם עירוני מתחדש.  בתכנית החדשה שאושרה לאחרונה, הישן והחדש משולבים באופן חדשני ובעיצוב ייחודי.

 הצטרפו לחדשות תרבות, בילוי ופנאי בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: מיכאל קורוטקוב

דילוג לתוכן