מבזקים
פועל שיפוצים נעצר בחשד למעשה מגונה בתושבת תל אביב בביתה עמק הצבאים נפתח מחדש בירושלים: לאחר סגירה ממושכת – הפארק חוזר לקבל מבקרים פיצוץ בלון גז בעיר העתיקה בירושלים: שני פצועים, אחד במצב קשה בן 5 נפגע מרכב בבני ברק מהפך סביבתי באשדוד: הממשלה אישרה תוכנית לצמצום זיהום האוויר והריח באזור פשיטה בקריית גת: אתר הימורים בלתי חוקי נחשף – ציוד מחשבים נתפס, חשודים עוכבו לחקירה בעל חנות רהיטים איים על לקוחה מירושלים: "מה שעשינו לכם בשבעה באוקטובר זה כלום" גבעת שמואל הצדיעה למשפחות המילואים: ערב הוקרה מרגש עם מופע סטנד־אפ ותודה מהעירייה גבעת שמואל מקפיאה את הארנונה שנה תשיעית ברציפות הממשלה משיקה תוכנית קיץ בהיקף חסר תקדים: כמיליארד שקלים לתלמידי ישראל קריית גת: מלגות לכ־300 סטודנטים במעמד ראש העיר נבחרת הכדורסל של קבוצת יבנה זכתה בגביע לאחר גמר מותח מול ברוכין רחובות משיקה קיץ טכנולוגי: האקתון AI, יזמות ומכינה במתמטיקה ואנגלית ב־160 שקל בלבד מהפכת תחבורה באשקלון יוצאת לדרך: נר"ת ראשון מסוגו בתוך עיר יוקם בשדרות בן גוריון בשורה לפצועי צה"ל באילת: ארגון נכי צה"ל חנך שלוחת "בית הלוחם" ראשונה מסוגה בעיר זעם בכבישי אילת הסתיים בכתב אישום: איים על נהג מול ילדיו ובהמשך דקר עם מספריים הפרקליטות דורשת להחמיר את עונשו של השוטר שהורשע באונס קטינה אזוקה בניידת "הכדור פספס אותי בסנטימטרים": רבש"ץ סלעית שניהל קרב מול המחבל קיבל צל"ש מיוסי דגן קצין צה"ל נפצע קשה בפיצוץ מטען בג'נין צפו בתמונות: בוגרי מחזור מ' של אורט תעופה וחלל חגגו את סיום לימודיהם

תערוכה מיוחדת מציגה את סיפורן של גיבורות המלחמה בהן עמית מן ז"ל, קבוצת הטנקיסטיות ורחל אדרי מאופקים

לכבוד יום האישה: תערוכה ייחודית מציגה את גיבורות המלחמה

בספרייה העירונית בגני תקווה מוצגת תערוכה ייחודית ומרגשת לכבוד יום האישה הבינלאומי המציגה את סיפורן של גיבורות מלחמת 'חרבות ברזל'.

התערוכה הינה פרי יצירתם של חברי מרכז היצירה השיקומי לנכי צה”ל ״שלהבת״ שבגני תקווה. התערוכה מפנה זרקור אל נשים אמיצות שפעלו בגבורה בשדה הקרב ובמרחב הציבורי בזמן טבח השבעה באוקטובר והוכיחו כי תרומתן לביטחון ישראל אדירה. צפו בתמונות המרגשות.

התערוכה נוצרה על ידי נכי צה״ל במרכז היצירה השיקומי ״שלהבת״ בגני תקווה. הסיפורים נבחרו מתוך הזדהות אישית וחיבור פנימי לדמויות מעוררות השראה. התערוכה מציגה את סיפוריהן של הגיבורות בעיבוד לאיורים במסגרת הסדנה לתקשורת חזותית במרכז ״שלהבת״. יש גיבורות רבות ובתערוכה מוצג מקבץ קטן מתוך סיפורים רבים, חלקם ידועים וחלקם עלומים.

עמית מן ז"ל, מתנדבת ותיקה במד"א ופרמדיקית בקיבוץ בארי, הקדישה את רגעיה האחרונים להצלת חיים. במהלך מתקפת הטרור, היא פעלה יחד עם רופא ואחות כדי להעניק טיפול לפצועים הרבים. גבורתה הרבה נקטעה באכזריות כשנרצחה על ידי המחבלים.

בתערוכה מוצג גם הסיפור של קבוצת הטנקיסטיות פורצות הדרך. הגר, הילה, טל-שרה, מיכל, קרני, אופיר ותמר – הנשים הראשונות בעולם המערבי שהשתתפו בקרב שריון – חסמו בגופן את התקדמות המחבלים. שני טנקים בפיקודן בלמו את הכניסה ליישוב חולית, נטרלו מחבלים, חילצו אזרחים שהיו לכודים במשך 17 שעות והוכיחו תושייה יוצאת דופן.

עדי בר-כהן, עו"ס, מנהלת מרכז היצירה השיקומי לנכי צה"ל "שלהבת", הוסיפה: "גיבורות התערוכה ״חרבות ברזל״ לא ביקשו את הקרב. הן נלחמו על הבית, על האנושיות ועל המוסר, על המשמעות שלנו כעם. זה המעט שיכולנו לעשות כדי לספר את סיפורן מעורר ההשראה, להוקיר תודה ולהביע את הערכתנו.

התערוכה הזו אינה רק מחווה לנשים גיבורות, אלא גם דרך עבור נכי צה"ל להביע את תחושותיהם ולחבר את החברה כולה לסיפורי האומץ וההתמודדות שלהם. במרכז נכי צה״ל קיים רוב גברי והבחירה ליצור תערוכה המוקדשת לנשים גיבורות אינה מובנת מאליה. נכי צה״ל מבינים היטב את מחירה של מלחמה. אובדן וקרב פנימי לא נגמרים עם סיום המערכה. העיסוק בתערוכה והיצירה שלה מאפשרים להם להבין דבר מה נוסף על הקרב האישי שלהם. גיבורים נמצאים גם מחוץ לשדה הקרב ומנהלים מאבק יום־יומי כדי להישאר נוכחים".

◼️ הצטרפו לחדשות בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית גני תקווה

דילוג לתוכן