מבזקים
נוסעים בקריית אונו? חסימות ושינויים בתנועה ברחוב נחל גמלא בעקבות עבודות המטרו בלי טלפונים, עם הקפצות בלילה: 110 תלמידים מאשדוד יצאו ללמוד את מה שלא מלמדים בכיתה התושבים ביקשו, העירייה שינתה את התוכנית: עוד חניות יתווספו לרחוב שטרן בקריית אונו ליד קריית מלאכי: מקווה הנשים במשואות יצחק נפתח מחדש לאחר שיפוץ מקיף 1,000 דירות, עשר דחיות: מה קורה עם השכונה המזרחית בגן יבנה ולמה זה חשוב לתושבים? נוסעים בקריית אונו? הרחוב הזה ייחסם לתנועה עד לפנות בוקר בעלי נכסים בשכונת בר לב במזכרת בתיה? הודעת המועצה שחשוב להכיר לפני פעולה בטאבו גאווה בגדרה: שלושה בוגרי דרכא רמון קיבלו את הכומתה הסגולה של גבעתי גם במרכז ראשון לציון: תלמידים התלוננו על צריבות בעיניים ומקור הריח עדיין לא נמצא טוני שרד פציעה קשה, פפר הצטרף אליו: המפגש המרגש מול חופי אשקלון קייטנות חנוכה ברחובות ב – 100 שקל, אבל יש פרט חשוב שההורים צריכים לדעת הורים במזכרת בתיה, שימו לב: מתחם הפעוטות בגינת דבורה עומר נסגר זמנית ירי קטלני ברהט: גבר נהרג ושניים נפצעו, חשד לסכסוך בין משפחות ההחלטה התקבלה: 173 דירות בשכונה ג' בבאר שבע בדרך לפינוי ובינוי מחדש חוף זיקים: תרגיל של חיל הים יחל מחר – ירי ופיצוצים יישמעו במרחב אשדוד: 28 אבוקות אותרו סמוך לאצטדיון י״א – אוהד עוכב בחשד להחזקת רימון עשן שני אירועי רימון בתוך ימים ברמת גן: פיצוץ סמוך לעסק ברחוב ביאליק אלון דוידי לשר הביטחון: להיערך בדחיפות לאיום רחפני הנפץ על שדרות והעוטף באר שבע: רוכב קורקינט חשמלי בן 71 נפצע בתאונה ברחוב חביבה רייק אלימות במקיף עיר היין באשקלון: תלמידים הושעו, העירייה מגיבה לתיעוד

תקציב מהפכני להרצליה בשנת 2026: הכפלת תקציב הפיתוח והשקעה חסרת תקדים בחינוך ותשתיות

ראש העיר יריב פישר הציג תקציב של כ-2.2 מיליארד ש"ח (רגיל ופיתוח), הכולל תוספת של 350 מיליון ש"ח לשדרוג השכונות הוותיקות ותשתיות התחבורה; 38% מהתקציב יופנו לחינוך; פישר: "מדובר בתקציב משנה חיים המבוסס על ערכי חופש ומצוינות"

מועצת העיר הרצליה אישרה הלילה (בין ה-23 ל-24 בדצמבר 2025) את התקציב העירוני לשנת 2026. התקציב, המבטא את חזונו של ראש העיר יריב פישר, מציג קפיצת מדרגה דרמטית בתקציבי הפיתוח ושמירה על חוסנה הכלכלי של העיר, המדורגת בדירוג AAA הגבוה ביותר בישראל.

  • התקציב הרגיל: עומד על כ-1.453 מיליארד ש"ח (עלייה מ-1.364 מיליארד ב-2025).

  • תקציב הפיתוח (תב"ר): הוכפל כמעט פי שניים ויעמוד על כ-750 מיליון ש"ח (לעומת 398 מיליון ב-2025).

  • עצמאות כלכלית: כ-73% מההכנסות בתקציב הרגיל הן הכנסות עצמיות של העירייה.

ראש העיר יריב פישר מסר עם אישור התקציב: "מדובר בתקציב מהפכני ומשנה חיים. התקציב הבלתי רגיל כמעט ויכפיל את עצמו לעומת שנים עברו, כאשר חלק מרכזי מהסכום יגיע הודות להסכם הגג שחתמנו לאחרונה עם רמ"י, וינותב לשיפור ושדרוג התשתיות".

ההוצאה הגדולה ביותר בתקציב הרגיל (כ-38%) מופנית לתחום החינוך, בסך של 553 מיליון ש"ח. התקציב כולל יוזמות ערכיות-זהותיות, תוכניות "שלומות" (Well-being) לבני נוער, ופרויקטים של בינוי נרחב: השלמת בתי הספר "הנדיב", חט"ב אלתרמן, ובינוי יסודי חדש בגליל ים. בנוסף, יקודם פרויקט דיור בר השגה למורים.

תקציב הטיפוח והניקיון גדל ב-15%, ויושקע במערכות טכנולוגיות מתקדמות:

  • ניטור אשפה באמצעות מצלמות AI.

  • רכישת 5 מכונות ניקוי מדרכות ורכב קרצוף בעלות מיליון ש"ח.

  • הכנסת מערכות דיגיטליות מתקדמות לשיפור השירות לתושב.

הנהלת העירייה, בראשות פישר והמנכ"ל אלכס גולדשטיין, הציגה רשימת פרויקטים ארוכה שתבוצע במהלך 2026:

  • תחבורה: הקמת ציר עוקף מערבי, עיבוי שבילי אופניים לקישור מזרח-מערב, ופיתוח תשתיות בשכונת גליל ים ג'.

  • פנאי וקהילה: הקמת מתחם "מרינה לי" לבילוי בחוף אכדיה, בניית "הקונגרס" (מרכז ספורט וכנסים), ושדרוג גינות משחק ברחבי העיר.

  • התחדשות: שדרוג תשתיות נרחב בשכונות הוותיקות, פרויקט הצללה ברחוב סוקולוב ושיקום מרכזים מסחריים בנוף ים ובנורדאו.

  • קיימות: הקמת מרכזי חוסן אנרגטי המבוססים על אנרגיה סולארית ואגירה.

התקציב נגזר מחזון עירוני חדש המגדיר את הרצליה כעיר המשלבת בין טבע עירוני לטכנולוגיה. הערכים המובילים הם אופטימיות, קידמה, ציונות, חופש ומצוינות. "הרצליה היא עיר של חיבורים ייחודיים", נכתב בדברי ההסבר לחזון, "עיר ליברלית ומתקדמת המחברת בין הפרט לקהילה… עיר המשתרעת מחופי הים ומאפשרת להגיע לכוכבים".

היעדים המרכזיים לשנה הקרובה כוללים את חיזוק החוסן החברתי, הבטחת שוויון הזדמנויות לכלל המגזרים – מהגיל השלישי ועד למשפחות צעירות – וביסוס הרצליה כמרכז אקדמי ועסקי מוביל בישראל.


◼️ חדשות הרצליה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית הרצליה [ארכיון]

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של הרצליה

לחצו כאן
דילוג לתוכן