מבזקים
זמני כניסת השבת ויציאת השבת – פרשת שלח לך תושייה ביבנה: פעוטה ננעלה בשגגה ברכב, מתנדב "ידידים" חילץ אותה בשלום תאונת שטח בקריית גת: רוכב טרקטורון נפצע באורח בינוני נתי טויטו, מנהל מרחב אילת והערבה בידידים חילץ כלב שננעל ברכב בכביש 4: "תחושה טובה לקבל את השבת במעשה חסד" תאונה באופקים: ילד בן 3 נפגע מטרקטורון – והובהל לבית החולים סורוקה גאווה אילתית בים הבינלאומי: החוקר והצלם ד"ר תום שלזינגר העפיל לגמר תחרות צילום עולמית תיעוד מרהיב: מפגש בוקר קרוב ומפתיע עם דולפינים מול חופי אשקלון הילד שלכם לא עצלן והילדה שלכם לא חסרת אחריות, יכול להיות שפשוט לא הבינו אותם! אירוע חריג ברחובות: גדר נפלה על קשיש בן 75 ופצעה אותו מזל טוב: חברת מועצת העיר אשדוד, הלן גלבר, חגגה את מסיבת החינה של בתה באר יעקב מזהירה: מבצע אכיפה מוגבר נגד בעלי כלבים שלא מנקים אחריהם – הקנס: 475 ש"ח סיום מוצלח לשבוע המדע והסביבה ברחובות: מאות השתתפו בהפנינג הקיימות בפארק ההדרים רחובות: עשרות אירועי תרבות ויריד ענק בפארק ההדרים בחגיגת הספר העירונית התאונה הקטלנית בניר בנים: במשטרה בודקים חשד לוויכוח בין נהג משאית להולך רגל לפני הפגיעה שני פצועים בתאונת דרכים בכביש 1 ליד מחלף בן גוריון העתיד כבר כאן: חולון נתנה לנוער את המפתחות לעירייה ליום אחד נתיבות חנכה "בית מתנדב" חדש של ארגון ידידים לוד: תינוק ננעל בשגגה ברכב בחום הכבד: פעוט ננעל בשגגה ברכב באשדוד הישג מרשים בבטיחות בדרכים באילת – שני תלמידים כבשו את צמרת התחרות הארצית בציור

יפן בירושלים חוגגים עשור לכנס אנימה ומנגה הגדול והיחידי בישראל 

בארגון אמא"י, יוזמי ומפיקי האירוע,  מצפים לאלפי מעריצים שיגיעו להנות מחגיגה אמיתית וייחודית שאין כמותה בישראל, זאת במטרה להפוך לחלק משמעותי ממעצמת האנימה העולמית ולהשוותה לרמת הכנסים העולמיים כמו קומיקון המפורסם, כנס MCM בלונדון ועוד המושכים אליהם מעריצים רבים ואוהבי הז'אנר מכל רחבי העולם.

עשור לכנס הארוקון 2025 לאנימה, מנגה ותרבות יפן! הכנס יתקיים בפורים 16.3 בבנייני האומה בירושלים.

אלפי מעריצים וחברי הקהילה מכל רחבי הארץ וגם מחו"ל, בשלל גילאים, צפויים לעלות לבירה ולהשתתף בחגיגה הגדולה בפורים, עם תחפושות צבעוניות וייחודיות שנעשו בעבודת יד, אביזרים ואיפור תואם. מלאי התרגשות והתלהבות יגיעו אוהבי אנימה להנות מאירוע ייחודי שכולו יפן ויכלול תחרות תחפושות, מגוון הרצאות, סדנאות מרתקות, תחרויות וטורנירים, הופעות, סרטים והמון הפתעות.

בארגון אמא"י, יוזמי ומפיקי האירוע,  מצפים לאלפי מעריצים שיגיעו להנות מחגיגה אמיתית וייחודית שאין כמותה בישראל, זאת במטרה להפוך לחלק משמעותי ממעצמת האנימה העולמית ולהשוותה לרמת הכנסים העולמיים כמו קומיקון המפורסם, כנס MCM בלונדון ועוד המושכים אליהם מעריצים רבים ואוהבי הז'אנר מכל רחבי העולם.

אורי מרקוביץ' – יושב ראש ארגון אמא"י: "ב2015 כשיזמנו לראשונה את הארוקון בבנייני האומה זה היה אתגר לא קטן, אבל עם עבודת הצוות שלנו ושל בנייני האומה אנו מציינים השנה עשור לשיתוף הפעולה המדהים שהרים את רמת הכנסים שלנו למה שהם כיום. אני מאחל לנו עוד שנים של שיתוף פעולה פורה ומשגשג"

בין האירועים הבולטים בחגיגה:

מחזמר חדש "דייס מיוזיקל" שכתב: פלג בורנשטיין.

מחזמר דרמה-קומית בנושא משחקי תפקידים שולחניים, אגדות יפניות והתבגרות. העלילה עוקבת אחרי שלושה בני נוער יפנים הנפגשים במועדון המשחקים של בית הספר ומקבלים לשולחן המשחק שלהם שחקן חדש. בעזרת הדמיון, יוצאות הדמויות שלהם להרפתקה במטרה לחסל את מלכת השדים ולהציל את ממלכת יפן העתיקה משליטתה.

 הסרט "The Colors Within" בבימויה של נאוקו ימאדה ("A Silent Voice", "K-On") עוקב אחר תלמידת תיכון בשם טוטסוקו, אשר יש לה את היכולת לראות אנשים כצבעים. היא מוקסמת במיוחד מהצבע שהיא רואה בחברתה לכיתה, קימי, ולאחר שהיא עוקבת אחריה לחנות ספרים משומשים, טוטסוקו מוצאת את עצמה מצטרפת ללהקה עם קימי ורואי, נער שאוסף ציוד מוזיקלי ומנגן על טרמין. השלושה מפתחים חברות עמוקה בזמן שהם כותבים מוזיקה ומתמודדים עם אתגרים בחייהם האישיים.

 הופעה של להקת Tsukii בלייב – שירי פתיחה מסדרות האנימה הכי אהובות, עם טוויסט – כל השירים יבוצעו בעברית!

 תחרות "קוספליי" – תחרות התחפושות הגדולה במדינה, בה אנשים בשלל הגילאים מכינים את התחפושות שלהם מ-0 ומתחרים על רמת היצירה, איכות וההופעה על הבמה. מדובר בתחרות ברמה עולמית אליה מגיעים גם מתחרים מחו"ל והזוכים עשויים להשתתף בתחרות העולמית "world cosplay summit" שהיא מעין אירוויזיון לתחרויות תפירה המתקיימת ביפן.

  עוד בכנס – תחרות שירה וריקודים "אמא"ידול" בה מוזמנים המתחרים לשיר שירים מסדרות אהובות בסגנון איידולים יפניים וקוריאניים הסוחפים עכשיו את הרשת. תחרות צבעונית וססגונית בהשתתפות הקהל. מומלץ ורצוי לבוא ולשיר עם סטיקלייטים זורחים!

"טקס פרסי האנימה" יציג בפני הקהל מה הייתה הסדרה הטובה ביותר לשנת 2024, הדמויות הטובות ביותר, הזוג הטוב ביותר, שיר הפתיחה הטוב ביותר ועוד במטרה לחגוג את העשייה היפנית וההשפעה של סדרות אלו על הציבור בישראל.

 סדנאות והרצאות

במהלך הכנס יתקיימו כ-30 הרצאות וסדנאות בנושאי אנימה, מנגה ותרבות יפן מפי מרצים מתוך הקהילה. את ההרצאות והסדנאות מעבירים יוצרי תוכן מהקהילה, ביניהם בוגרי תואר ראשון ושני בתחום חקר אסיה, אמני איפור וקליגרפיה, מדריכי טיולים שימליצו על טיולים ליפן ועוד.

 דוכני אמנים וציירים

לרשות משתתפי הכנס יעמוד מתחם דוכנים גדול במיוחד הכולל דוכני אמנים וציירים מהקהילה שימכור מוצרים ייחודיים, 2 קומות של דוכנים עם מוצרים מיפן וכמו כן דוכנים מסחריים כמו סטימצקי, קומיקאזה 2.0, קומיקס וירקות ועוד. הנחות מיוחדות לבאי הכנס וסדרות נדירות למביני עניין.

כנס הארוקון הינו אחד משני אירועי הדגל של ארגון אמא"י (ארגון מנגה ואנימה ישראל) המתקיימים בבנייני האומה מידי שנה. אמא"י הוא ארגון ללא מטרות רווח הפועל מעל ל-15 שנה לקידום תחום האנימה, מנגה והתרבות היפנית בישראל. לכנסים מגיעים אלפי ילדים, בני נוער ומבוגרים הנהנים ממגוון פעילויות, מחזות זמר מקוריים, משחקים וקונסולות, דוכנים מגניבים, פאנלים של אורחים מחו"ל, סרטי אנימציה חדשים מיפן, תחרויות שירה ותחפושות מקומיות ובינלאומיות, ועוד.

הצטרפו לחדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

 

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אנסטסיה שבח

דילוג לתוכן