מבזקים
תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע? יום גיבוש קל"ב: צוות השירות הפסיכולוגי החינוכי של גן יבנה יצא לסיור תרבות וקולינריה באשדוד דמעות של כאב ושמחה בקריית עקרון: אליאב עבדוש, שאיבד את שני הוריו בנובה, עלה היום לתורה בבר המצווה שלו אשדוד חוגגת קולינריה: הערב האחרון של יריד האוכל בפסטיבל מרידיאנו נפתח לקהל הרחב אילת: שני חשודים נעצרו בחשד להתפרצויות לחדרי מלון ולרכבים בעיר ספר חדש לפרופ' אסף מידני: "לשרוד את השסע" בוחן את משבר האמון והקרע החברתי בישראל המדריך לשימוש: לוחות סיבית מלמין בשורה לנוסעים: מחירי התחבורה הציבורית לא יתייקרו ב-2026 ביזארי: בן 28 פרץ לעסק באילת, גנב 900 שקל – וחזר שוב לזירה כדי "לוודא שלא שכח כלום" רחובות: חסימות לילה ברחוב הרצל בשל עבודות לקידום קו המטרונית הכחול אילת: רשת מרכולים נקנסה ב-157 אלף שקל – זו הסיבה לקיה: כתב אישום נגד תושב שהפר צו הריסה והמשיך להשתמש במבנים ללא היתר ויכוח במאפייה באופקים הסתיים בפציעה: בן 35 מואשם כי השליך שפכטל לעבר עובד וגרם לחתך בראשו קבלן בן 66 מב"ש נאשם בהשלכת פסולת בניין בשטחים פתוחים והפרת צו ניקיון "אתה מת, אני אתפוס אותך": נהג מאשקלון מואשם בגין איומים על פקחים ונהיגה מסכנת חיים בן 47 מב"ש איים "לערוף את ראשו" של בן זוג גרושתו קיבוץ גבולות: בעלת כלב בת 69 מואשמת לאחר נשיכה שגרמה לחבלה לתושב הקיבוץ אם צעירה מאשקלון נתפסה עם מאות כדורי סמים ברכב כשבתה התינוקת עמה באר שבע: בן 72 נאשם בגניבת טלפון נייד מגרנד קניון בעיר "אהרוג אותך כשאתה ישן": ויכוח בין אחים בב"ש הסתיים בקטטה אלימה ופציעות קשות

דו קיום: פרויקט שירה משותף של 150 ילדים יהודים, נוצרים וערבים בתל אביב

פעילות שירה משותפת של 150 ילדים יהודים, נוצרים וערבים מבית הספר "צהלה" ומבית הספר הרב־תרבותי "פרר" ביפו התקיימה ביום חמישי האחרון. האירוע החל בסדנאות משותפות של שירה, ריקוד ונגינה.

פעילות שירה משותפת של 150 ילדים יהודים, נוצרים וערבים מבית הספר "צהלה" ומבית הספר הרב־תרבותי "פרר" ביפו התקיימה ביום חמישי האחרון. האירוע החל בסדנאות משותפות של שירה, ריקוד ונגינה.

בחלק השני של המפגש התקיים מפגש שירה משותף של כל הילדים ששרו יחדיו שירים בעברית שגם תורגמו לערבית ושירים בשפה הערבית שתורגמו לעברית. את הפרויקט בבית הספר "צהלה" בתל־אביב הובילה טלי דגן גורפיין, מרצה ומדריכה פדגוגית בפקולטה לחינוך מוזיקלי, ואת הפרויקט בבית הספר הרב־תרבותי "פרר" ביפו ליוותה מרי זוערוב, מורה מאמנת בפקולטה לחינוך מוזיקלי במרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט. עיריית תל־אביב נתנה את ברכתה ליוזמה.

פרויקט "כיתה כמקהלה" החל בשנת 2016 ביוזמת הפקולטה לחינוך מוזיקלי במרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט. את הפרויקט מפעילים סטודנטים להוראת החינוך המוזיקלי בפקולטה, שתפקידם לא רק ללמד מוזיקה, אלא גם להנגיש לתלמידים משתי אוכלוסיות את התרבות האחרת ואת קבלת האחר, ולפתח שיח מכיל ומכבד בין הילדים דרך העשייה המוזיקלית. השנה הפרויקט מופעל בארבעה בתי ספר: "צהלה" בתל־אביב, בית הספר הרב־תרבותי "פרר" ביפו, בית הספר "לב מכיל" בחדרה ובית הספר "פארוק שחידם" בעוספיא.

הפרויקט מתבסס על נתוני מחקר שערכו לפני יותר מעשור ד"ר אביבה אביב ואווה פיטליק, לשעבר חברות סגל אקדמי במרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט, שמצא שמקהלה של ילדים יהודים וערבים מלוד הובילה להתקרבות, לקבלה ולאהבה בין הילדים. במהלך השנים שבהן הפרויקט פעל הגיעו לסטודנטים ולצוות החינוכי דיווחים שהשתתפות בפרויקט הגבירה בקרב התלמידים את תחושת השייכות ושיפרה את התנהגותם של התלמידים.

ד"ר ביאטריס בר, מרצה בפקולטה לחינוך מוזיקלי במרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט: "דווקא בימים אלו של מתיחות ביטחונית, אירועי שירה משותפים מסייעים בקבלה של האחר ומגבירים את תחושת השייכות, כפי שנמצא במחקרים שנערכו בנושא. כמו כן, מורים ומנהלים שהיו שותפים ליוזמה דיווחו על שינויים לטובה בהתנהגות התלמידים". 

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: גרשון ולדמן

דילוג לתוכן