מבזקים
אפס סובלנות לעבירות והפרות סדר: כוחות הביטחון מתגברים פעילות בחופי אשדוד לקראת סוף השבוע אבל כבד בספורט המקומי: מאמן הכדורגל המיתולוגי ואיש החינוך סילבן בן סימון הלך לעולמו זמני כניסת שבת בנתניה, הרצליה, רמת השרון, ראש העין וכפר סבא זמני כניסת שבת בירושלים, בית שמש ויהודה ושומרון רמלה עוברת לארנק הדיגיטלי: אפשר לשלם ארנונה גם ב – Apple Pay ו – Google Pay זמני כניסת שבת ברמת גן, גבעתיים ופתח תקווה זמני כניסת שבת בבקעת אונו – אור יהודה, גבעת שמואל, גני תקווה, יהוד מונוסון, סביון וקריית אונו לא רק דוכני ספרים: אופקים הופכת את שבוע הספר לחגיגה משפחתית בספרייה העירונית זמני כניסת שבת באזור, בת ים, חולון ותל אביב מהר הזבל לפנינת טבע: אחד המקומות הכי מוזנחים בפתח תקווה עומד להשתנות אילת נערכת לקיץ: המשטרה כינסה את בעלי המועדונים, הברים והמלונות לפני העומס הגדול רגע לפני החופש הגדול: רחובות פתחה את הסקייטפארק הראשון בעיר בהשקעה של 5.6 מיליון שקל התראה: עומס חום כבד צפוי בבקעת הירדן ובאזור ים המלח בן 80 נפגע מרכב בחולון ופונה לבית החולים במצב בינוני המדינה תשקיע מיליונים בגנים הבוטניים: אלה הגנים באזור שלכם שיקבלו תמיכה סמוך לנס ציונה: הסיפור של החלוצה שהקימה כפר נוער קם לתחייה אחרי כמעט 100 שנה בבאר שבע לא מחכים לתיכון: תלמידי יסודי כבר בונים את פיתוחי הטכנולוגיה של המחר באור יהודה הלפיד לא רק עבר בעיר – הוא הונף לזכר עמית פרידמן ז"ל בקריית מלאכי החליטו להזכיר מי באמת מחזיק את מערכת החינוך ספריית דורון נפתחת מחדש: רמת השרון מציינת 100 שנים לשבוע הספר עם עשרות אירועים לכל המשפחה

ירושלים: נפתח מקטע מרכזי בכביש 60 והעומסים נרגעים

שמונה חודשים לפני המועד: נפתח המקטע חוסאן – צומת השיירות עם שני נתיבים לכל כיוון, ובשבועיים הקרובים ייפתחו מקטעים נוספים

שמונה חודשים לפני המועד המתוכנן. נפתח לתנועה החלק הראשון והמרכזי של כביש 60, בקטע המרכזי, המחבר בין גוש עציון לירושלים, וכבר נרשמה הקלה משמעותית בעומסי התנועה באזור.

הפרויקט, המבוצע על ידי משרד התחבורה, באמצעות חברת מוריה, מתקדם בקצב מהיר ואף מקדים את לוחות הזמנים שנקבעו, כאשר במהלך השבועיים הקרובים צפויים להיפתח מקטעים נוספים שיביאו לשיפור נוסף בזרימת התנועה ובבטיחות הנסיעה.

כביש 60, המשמש עורק תחבורה מרכזי ורגיש בכניסה וביציאה מירושלים, עובר במסגרת הפרויקט שדרוג מקיף והופך מכביש חד נתיבי לכל כיוון לכביש דו מסלולי, בעל שני נתיבים לכל כיוון. השדרוג נועד לתת מענה לגידול בהיקפי התנועה, לשפר את הבטיחות ולצמצם משמעותית את זמני הנסיעה באזור.

בשלב זה הושלם ונפתח לתנועה המקטע שבין חוסאן לצומת השיירות, שנפתח עם שני נתיבים לכל כיוון. פתיחת מקטע זה כבר מביאה לשיפור ניכר בזרימת התנועה, להפחתת עומסים ולהעלאת רמת הבטיחות בציר. יתר מקטעי הפרויקט צפויים להיפתח בהדרגה במהלך השבועיים הקרובים.

בהמשך השנה צפוי להיפתח המחלף באזור צומת השיירות, לרבות המעברים התת קרקעיים, מהלך שישלים את השדרוג התחבורתי בציר ויאפשר רציפות תנועה מלאה, נוחה ובטוחה יותר. עם השלמת העבודות ייהנו תושבי גוש עציון והסביבה, ובהם תושבי אפרת, קרית ארבע והיישובים הסמוכים, מכביש מתקדם ובטוח יותר, המותאם לצרכים התחבורתיים של האזור ולחיבור איכותי ומהיר לירושלים.

שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, תא"ל (במיל') מירי רגב: "כביש 60 הוא ציר חיים מרכזי לתושבי גוש עציון, יהודה וירושלים. פתיחת המקטע הראשון והקדמת לוחות הזמנים משקפים את הצלחת המדיניות שמוביל משרדנו: קידום פרויקטים תחבורתיים במהירות, שיפור הבטיחות והקלת העומס על חיי היום-יום של האזרחים. נמשיך להשקיע בתשתיות שמהן נהנים כל תושבי הארץ, תוך חיזוק ההתיישבות והפריפריה והקלה בדרכים אל המרכז".

מנכ"ל משרד התחבורה, משה בן זקן: "ההתקדמות המהירה בפרויקט כביש 60 והפתיחה המוקדמת של מקטעים מרכזיים משקפות ניהול מקצועי ותיאום הדוק בין כלל הגורמים. מדובר בפרויקט מורכב בעל חשיבות לאומית, שמביא כבר כעת תועלת ממשית לציבור וימשיך לשפר את רמת השירות, הבטיחות והנגישות באזור כולו."


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארנון בוסאני

דילוג לתוכן