אחרי עשרות שנות תכנון, אריאל עושה צעד משמעותי בדרך להרחבה דרמטית של העיר. היום נחתם ההסכם לחיבורה לראשונה למערכת השפד"ן, מתקן טיהור השפכים הגדול בישראל, במהלך שנועד להסדיר את הטיפול בשפכי העיר ולספק לה תשתית שתוכל לעמוד בגידול הצפוי בשנים ובעשורים הקרובים.
על פניו מדובר בפרויקט תשתיות בתחום הביוב, אלא שהמשמעות שלו עבור עתידה של אריאל רחבה הרבה יותר. בעיר מתגוררים כיום יותר מ־22 אלף תושבים, ובשנים הקרובות מקודמות בה כ־12 אלף יחידות דיור חדשות. היעד העירוני הוא לעבור את רף 50 אלף התושבים במהלך העשור הקרוב.
גידול בסדר גודל כזה מחייב הגדלה משמעותית של תשתיות המים והביוב. החיבור לשפד"ן אמור לתת מענה לכמויות השפכים שייצרו השכונות החדשות ולאפשר את המשך קידומן של תוכניות המגורים, לצד הרחבת אזורי התעסוקה, המסחר ומוסדות הציבור בעיר.
היום ערכו שר האנרגיה והתשתיות אלי כהן וראש עיריית אריאל יאיר שטבון טקס לציון חתימת ההסכם. בכך מגיע לשלב מעשי מהלך שנמצא על שולחן התכנון במשך עשרות שנים.
לחיבור יש גם משמעות סביבתית. כיום אחת הסוגיות המרכזיות בטיפול בשפכים באזור היא ההגנה על אקוויפר ההר, ממקורות המים הטבעיים החשובים בישראל. העברת השפכים למערכת מרכזית וטיפול בהם במתקן מתקדם אמורים לצמצם את הסיכון לזיהום הקרקע ומקורות המים.
בנוסף, השפכים המטוהרים אינם בהכרח סוף התהליך. חלק משמעותי מהמים המטופלים בשפד"ן מושב לשימוש חוזר בחקלאות, כך שהחיבור של אריאל למערכת משתלב גם במדיניות הארצית של השבת קולחים וניצול חוזר של מים.
אריאל אינה היחידה באזור שעוברת שינוי בתחום. בחודש יוני יצא לדרך פרויקט בהיקף של כ־136 מיליון שקל לחיבור שורה של יישובים במרכז השומרון למערכת השפד"ן, ובהם רבבה, קריית נטפים, ברקן, לשם, פדואל, ברוכין ועלי זהב.
במקביל, גם השפד"ן עצמו נמצא בתהליך הרחבה. איגודן מקדם את שלב ד' של הרחבת המתקן, בפרויקט בהיקף המוערך בכ־800 מיליון שקל. עם השלמתו צפויה יכולת הטיפול של השפד"ן להגיע לכ־560 אלף מ"ק שפכים ביממה, לעומת כ־430 אלף מ"ק כיום. השלמת הפרויקט מתוכננת לשנת 2028.
מנהל רשות המים, יחזקאל ליפשיץ, הגדיר את חיבור אריאל "ציון דרך משמעותי עבור משק המים הישראלי", והדגיש כי הסדרת הטיפול בשפכי העיר נועדה בין היתר להגן על אקוויפר ההר ולאפשר השבת מים מטוהרים לחקלאות.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אזור
- אילת
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע
- בית שמש
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הערבה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- יהודה ושומרון
- ים המלח
- ירוחם
- ירושלים
- כפר סבא
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- עומר / מיתר
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








