מבזקים
מאות מיליוני דולרים על הפרק: רוביק דנילוביץ' מקדם בחו"ל את פרויקט הענק בבאר שבע המטרו בפתח תקווה: לקראת העבודות בתחנת ארלוזורוב, התושבים מוזמנים למפגש מיוחד רצים לזכרו של סולומון: מרוץ באר יעקב ה – 7 יתקיים בנובמבר – אלה המקצים והמחירים מודיעין: עבודות לילה בשדרות החשמונאים, קווי אוטובוס ישנו מסלול ותחנות יבוטלו מי יפעיל את מועדון MR במצפה רמון? המועצה מחפשת מפעיל למתחם של 450 מ"ר ריחות השריפה במזכרת בתיה: פסולת ופלסטיק נמצאו ביציץ, קנס של כ – 2,000 שקל יותר מ – 16 דונם בערד על הפרק: רמ"י מקדמת הקצאת קרקעות לצורכי ציבור מה קורה בשוק הנדל"ן באשקלון? מכירות הדירות החדשות צנחו ב – 31.5%, ויד שנייה דווקא מתחזקת עד 5 מיליון שקל ליישוב בעוטף עזה: התוכנית החדשה והדרישות בדרך לקבלת הכסף ראש העין: לפחות 10 רכבים שיתופיים במכרז חדש, ומה ישלמו תושבי העיר? ארבעה מגרשי פאדל חדשים באור יהודה: הנחה לתושבים ומשחקים בחינם לתלמידים מאיה בוסקילה היא הברבור ב'הזמר במסכה': ההדחה שהפתיעה את השופטים לא צריך לעבור את זה לבד: הקהילה החדשה שנפתחת בחולון לנשים בגיל המעבר התחדשות במרכז נתניה: תוכנית ל – 114 דירות ומגדל בן 27 קומות מתקדמת לשלב ההתנגדויות מאופקים לשוק היופי העולמי: הסכם חדש נחתם בעיר, ומשלחת משקיעים מסין הגיעה לביקור באר טוביה מתכננת ניטור רציף של שפכי מפעלים: העלות עשויה להגיע ליותר ממיליון שקל בשנה חצי מיליארד ציפורים בדרך לאפריקה: פלא הטבע שמתרחש עכשיו מעל אילת – והכניסה חינם מי יספר את סיפורה של רמת השרון? מוזיאון בית ראשונים מוקם והתושבים מוזמנים להשפיע לוד מבקשת 8 מיליון שקל לבטיחות בדרכים: אבל מה באמת צפוי להשתנות בעיר? עד שמונה שעות בלי מים בגבעתיים: שבעה רחובות יושפעו ביומיים הקרובים – בדקו אם הבית שלכם ברשימה

ריחות השריפה במזכרת בתיה: פסולת ופלסטיק נמצאו ביציץ, קנס של כ – 2,000 שקל

בעקבות תלונות של תושבי מזכרת בתיה על מפגעי ריח קשים, הגיעו גורמי אכיפה למשק במושב יציץ, שבו התגלתה בעירה במהלך סיור של ראש המועצה גבי גאון והשרה להגנת הסביבה עידית סילמן. בבדיקה נמצאו סימנים לשריפת פסולת ביתית ופלסטיק, ובמקום ניתן קנס של כ־2,000 שקל. ראש המועצה דורש כעת לכנס את הגורמים האחראים כדי לקדם טיפול במפגעים.

תלונות תושבים על ריחות שריפה קשים במזכרת בתיה הובילו בסוף השבוע לפעילות של גורמי אכיפה באזור החקלאי הסמוך למושבה. ביום שישי, 16 באוקטובר, עדכנה המועצה המקומית כי במהלך בדיקה שנערכה במשק במושב יציץ, שבתחום המועצה האזורית גזר, נמצאו סימנים לשריפת פסולת ביתית ופלסטיק. בעקבות הממצאים ניתן במקום קנס של כ־2,000 שקל.

על פי המועצה, הפעילות החלה לאחר שתושבים התלוננו על מפגעי ריח קשים שמקורם לכאורה בשריפות בשטחים החקלאיים באזור. בלילה שבין חמישי לשישי יצאו ראש מועצת מזכרת בתיה, גבי גאון, והשרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, לסיור באזור. במהלך הסיור זוהתה בעירה באחד המשקים במושב יציץ, והאירוע דווח למשטרת ישראל. ניידת משטרה הגיעה למקום.

ביום שישי הגיעו למשק נציגי המשרד להגנת הסביבה, יחידת ינשוף, השיטור הכפרי והמועצה האזורית גזר, לצורך בדיקת האירוע. במהלך הבדיקה נמצאו סימנים המעידים על שריפת פסולת ביתית ופלסטיק, כאשר ריח השריפה עדיין הורגש במקום.

לפי העדכון הרשמי, בבדיקה הראשונית לא נצפו חומרים מסוכנים. עם זאת, חשוב להדגיש כי מדובר בממצא של בדיקה ראשונית בלבד, ואין בו כדי לקבוע שלא נפלטו מזהמים לאוויר או לשלול השפעות סביבתיות אחרות. בהודעת המועצה לא פורט אם נערכו בדיקות מעבדה או מדידות של איכות האוויר באזור.

בעקבות הממצאים, כך נמסר, הובהרה לאחראי במקום חומרת האירוע והוטל קנס בסך של כ־2,000 שקל. בהודעה לא פורט מכוח איזו עבירה ניתן הקנס או איזה מגורמי האכיפה הטיל אותו.

המקרה ממחיש את הקושי בהתמודדות עם מפגעים סביבתיים החוצים גבולות מוניציפליים. בעוד שהתלונות מגיעות מתושבי מזכרת בתיה, המוקד שבו אותרו סימני השריפה נמצא בתחומה של המועצה האזורית גזר. לכן, טיפול במפגעים מסוג זה מחייב תיאום בין הרשויות המקומיות לבין הגורמים הממשלתיים האחראים על האכיפה הסביבתית.

מעבר לקנס שניתן במקרה הנוכחי, עולה גם השאלה כיצד ניתן למנוע הישנות של אירועי שריפה הגורמים למפגעי ריח ביישובים סמוכים. אכיפה בעקבות אירוע שהתרחש עשויה לתת מענה נקודתי, אולם מניעת מפגעים חוזרים מחייבת בחינה של מקורותיהם ופעילות מתמשכת של הגורמים המוסמכים.

במועצת מזכרת בתיה הודיעו כי ראש המועצה גבי גאון שיגר ביום שישי מכתב בדרישה לכנס פגישה בהשתתפות כלל הגורמים הרלוונטיים, במטרה לקדם טיפול במפגעי הריח והשריפות באזור.

גאון הבהיר בעקבות האירוע: "לא ניתן לפגוע באיכות החיים שלנו במושבה ונמשיך לפעול מול הגורמים כדי לטפל במפגעים אלה".

עם זאת, בשלב זה לא פורסמו פרטים על מועד הפגישה המבוקשת, על צעדי אכיפה נוספים או על תוכנית מוסכמת למניעת שריפות פסולת באזור. כמו כן, לא נקבע באופן חד־משמעי שהאירוע שאותר ביציץ הוא המקור לכל תלונות הריח שהתקבלו מתושבי מזכרת בתיה.

עבור התושבים, השאלה המרכזית שנותרה פתוחה היא האם פעולת האכיפה האחרונה תוביל לשיפור מתמשך באיכות האוויר ובאיכות החיים במושבה, או שיהיה צורך בצעדים נוספים כדי להתמודד עם מפגעי השריפה באזור.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: משטרת ישראל', ארכיון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של מזכרת בתיה

לחצו כאן
דילוג לתוכן