מועצת עיריית אשקלון אישרה אמש (רביעי), ברוב קולות, את בקשתו של ראש העיר תומר גלאם שלא להעלות את תעריפי הארנונה לשנת 2027 ולהגיש למשרד הפנים בקשה להפחית את שיעור העדכון האוטומטי שנקבע לכלל הרשויות בישראל ועומד על 3.05%.
אם הבקשה תאושר על ידי משרד הפנים, תעריפי הארנונה לנכסי מגורים, משרדים בשטח של עד 150 מ"ר ועסקים בשטח של עד 200 מ"ר לא יעלו בהתאם לעדכון הארצי, כפי שנקבע מדי שנה.
בעירייה מסבירים כי מטרת המהלך היא להקל על תושבי העיר ובעלי העסקים בתקופה של יוקר מחיה, תוך שמירה על רמת השירותים העירוניים.
עוד ציינו בעירייה כי גם כיום אשקלון נמנית עם הרשויות בעלות תעריפי הארנונה הנמוכים בישראל. לפי הנתונים שהוצגו, תעריף הארנונה המשוקלל בעיר עומד על 45.52 שקלים, לעומת 51.41 שקלים באשדוד, 55.11 שקלים בבאר שבע, 56.65 שקלים ביבנה, 65.70 שקלים בראשון לציון, 73.33 שקלים בנתניה ו־80.50 שקלים ברמת גן.
ראש העיר, תומר גלאם, אמר כי מועצת העיר אישרה את הבקשה שלא להעלות את הארנונה לשנת 2027 ולבקש להפחית את שיעור העדכון האוטומטי. לדבריו, המהלך נועד לשמור על מעמדה של אשקלון כאחת הערים בעלות תעריפי הארנונה הנמוכים בישראל, לצד המשך מתן שירותים עירוניים ברמה גבוהה.
הבקשה תועבר כעת למשרד הפנים, אשר יכריע האם לאשר את החריגה מהעדכון האוטומטי שנקבע לכלל הרשויות המקומיות.
◼️ חדשות אשקלון והסביבה בווטסאפ לחצו כאן
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








