מבזקים
הבשורה לנהגים: הגשר החדש בכביש 446 נפתח לתנועה שלושה פצועים בתאונה בין שני כלי רכב סמוך לקריית גת קטטה, סכינים וירי: כתב אישום נגד החשוד המרכזי בפרשה במודיעין עילית המשטרה מבקשת את עזרת הציבור באיתור שלום בוזגלו מאשדוד חיכיתם, שאלתם – והנה זה סוף־סוף מגיע: רמי לוי סטוק פותח סניף חדש בקניון רמלוד מזעזע: בן 17 מהמרכז נאשם במעשה מגונה בבת משפחתו בת ה-3.5 רכב עלה באש בפתח תקווה – כוחות הצלה הוזעקו 50 דקות וזה נגמר: הטירוף סביב המופע של מארינה ברחובות תושב מזרח ירושלים יואשם בתקיפת אשתו וילדיו 4 רימוני רסס ושני אקדחים נתפסו בת"א צה"ל: חיזבאללה שיגר שני רחפני נפץ לעבר כוחותינו בדרום לבנון ראשון לציון נערכת לחגים: פינוי האשפה יתוגבר גם בלילות בן 19 נאשם שפתח בירי בלב מרכז מסחרי במודיעין עילית ונמלט אחרי העתירה והמחלוקת על המכרז: זה מה שיקרה בשני מעונות היום בראשון לציון מה עושים עם הילדים בסוכות ביפו? ארבע בכורות, קרקס ומופעי חוצות בחינם לקראת פסטיבל התמר בים המלח: פול טראנק ופטרה נפגשו באולפן – ויצאו עם שיתוף פעולה חדש מקריית גת לכנסת? יניב אשטמקר מצטרף לרשימה של גדי יברקן אחרי הזירות תחת אש: 750 אפודים קרמיים לצוותי מד״א – ואמבולנס חדש יגיע לאשקלון 20 קילו חשיש, שלושה רחפנים ומרדף במצפה רמון: כך פעלה שיטת ההברחות בגבול ירדן ליל גבייה ברהט: 11 כלי רכב עוקלו בגלל חובות של יותר מ – 3 מיליון שקל

משפחה ממוצעת צפויה לזרוק מזון בשווי של כ-600 ₪ בתקופת חגי תשרי

עפ"י נתוני 'לקט ישראל' ופירמת הייעוץ BDO, סך המזון הצפוי להיות מושלך לאשפה במהלך כלל חגי תשרי עומד על 1.4 מיליארד ₪.

לקראת חגי תשרי תשפ"ו מפרסמים לקט ישראל ו- BDO נתונים על היקף אובדן המזון בחגי תשרי. לפי הנתונים, היקף מכירות המזון הצפוי בתקופת חגי תשרי נאמד על כ-8.9 מיליארד ₪ ושווי המזון האבוד נאמד ב- 1.4 מיליארד ש"ח שהם כ-260 אלפי טונות מזון.

בשנה מאתגרת זו, כשהמלחמה עדיין ברקע ויוקר המחיה בשיא, תרבות השפע ממשיכה להכתיב את היערכות הישראלים לארוחות החג. על פי נתוני המחקר, משק בית ממוצע בישראל צפוי להוציא כ-3,900 ₪ על מוצרי מזון בתקופת חגי תשרי, עלייה של כ-20% בהשוואה לשנת 2022, טרום המלחמה. מתוך סכום זה, כ-600 ₪ צפויים להישלך לפח בשל בזבוז מזון. יותר משליש מהבזבוז, כ-220 ₪, נובע מאובדן של פירות וירקות.

בישראל, שבה ההוצאה על מזון גבוהה יחסית בהשוואה בינלאומית, אובדן מזון מהווה אחד מהרכיבים המשפיעים על יוקר המחייה. מעבר להוצאה העודפת הישירה של משקי הבית עבור מזון שנרכש ולא נצרך, קיימת השפעת נוספת הנובעת מאובדן המזון בכל שלבי שרשרת הערך הקודמים לצריכה. מבחינה כלכלית, עלות המזון משקפת את כלל עלויות היצור והמכירה בכל שלבי שרשרת הערך – גידול, יצור, אריזה, שינוע ושיווק.

בשנה האחרונה, חלה עלייה של כ-5% במדד מחירי המזון ובנוסף עלתה האינפלציה בישראל. כפועל יוצא ההשפעה על מחירי המזון הינה משמעותית; על פי הנתונים, ההשפעה הכוללת על יוקר המחייה הינה תוספת עלות של 10,200 ₪ למשק בית בשנה, מתוכה כ-3,700 ₪ בעקבות אובדן מזון במקטעי החקלאות, ההפצה והתעשייה.

אפרת בראונשטיין, סמנכ"לית השיווק של לקט ישראל: "אנו חווים השנה עלייה דרמטית במספר מבקשי הסיוע  ומכאן החשיבות בצריכה נבונה, ניצול מיטבי של המזון וצמצום בזבוזו. לקראת החג אנו מפעילים את פרויקט 'לקט בדבש', במסגרתו יסופקו סלי מזון איכותיים ל־65 אלף משפחות, הכוללים את סממני החג המסורתיים. בנוסף, באמצעות פרויקט "לקט אקספרס" ובשיתוף הרשויות המקומיות נחלק ל־2,000 משפחות ברחבי הארץ, כולל מפונים ארוחות חג מבושלות ומזינות לשני ערבי החג. תקופת החגים מזכירה לנו עד כמה ערבות הדדית היא ערך מרכזי בחברה הישראלית. בימים שבהם משפחות רבות מתקשות לדאוג לארוחה ראויה, האחריות שלנו היא לעמוד לצידן ולוודא שאף אחד לא נותר מאחור. חג שמח."


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות איכות הסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: לקט ישראל

דילוג לתוכן