מבזקים
אשדוד, קריית מלאכי ובית"ר עילית: אלקטרה אפיקים מעדכנת את התחבורה הציבורית לשבועות הרובע החדש של הרצליה מתקדם: אלפי דירות בדרך בצפון העיר נס ציונה מחזירה את הטבת הקיץ: חניה בחצי מחיר בפלמחים נמל אשדוד: סוכלה הברחת סיגריות ב – 20 מיליון שקל לאזור יהודה והשומרון תושב ראשון לציון התחזה לקרוב משפחה וגנב כרטיסי אשראי מחדר במלון בים המלח מירוחם עד מצפה רמון: מהפכת האנרגיה הירוקה מגיעה לדיור הציבורי ערד: כך נחשפה שיטת הפורצים שהחליפו לוחיות רישוי בית גוברין: חג הקציר יורד לשטח עם חוויה חקלאית למשפחות אילת: לוחמי האש הגיעו לאירוע – וגילו דירה שחייבת הצלה מהפכת ענק בדרום: אלפי יחידות דיור חדשות, מלונאות ומסחר יוקמו בירוחם ובדימונה בתי הספר "שיזף" ו"אהוד מנור" קטפו את אליפויות הקט-רגל של אור יהודה תסדר את הבלורית הג'ינג'ית ותכריע: הזיגזג הבלתי נסבל של דונלד טראמפ משגע את המזרח התיכון “לא דור הטיקטוק”: בכירי הביטחון הצדיעו לדור הלוחמים החדש בנתניה בדרך לפרס הארצי? גבעתיים הציגה את האקוסיסטם החינוכי שלה ירושלים בראש: אלפי דוחות לנהגים שלא חגרו חגורת בטיחות ירושלים פותחת רישום לקייטנות החופש הגדול: כל המידע בכתבה “לא ויתרו על ירושלים”: אור יהודה הצדיעה לנספי סודן 40 מיליון שקל ישדרגו את רחובות רמת בית שמש א׳ לוד: 6 שנות מאסר לשב״ח שדרס חייל בכניסה לצריפין פתח תקווה נערכת למשחק הערב: מאות שוטרים סביב המושבה

המגפה השקטה מכה שוב: גופת אישה בת 76 אותרה במצב ריקבון מתקדם באשקלון

מקרה שלישי ברחבי הארץ בתוך שעתיים בלבד, והשני באשקלון בתוך שבוע: כוחות ההצלה שפרצו לדירה ברחוב משה יוליש נתקלו בזירה קשה ומזעזעת. בזק"א זועקים: "הנתונים המדאיגים ממחישים את התופעה הקשה של הבדידות, גלו ערנות לשכנים".

טרגדיה קשה ומטלטלת באשקלון: סמוך לשעה 13:30 היום, התקבל דיווח כואב במוקד זק"א (1220) על אישה ערירית בת 76, שאותרה ללא רוח חיים בביתה ברחוב משה יוליש בעיר. על פי הממצאים בשטח, האישה נפטרה מספר ימים עוד בטרם אותרה, וגופתה נמצאה במצב ריקבון. צוותי מגן דוד אדום שהוזעקו למקום נאלצו לאשר את מותה בזירה.

מתנדבי זק"א מרחב לכיש – צוות אשקלון, שהגיעו במהירות למקום, נתקלו במחזה מורט עצבים ופעלו שעות ארוכות בזירה כדי לשמור על כבוד המת ולאסוף את הממצאים הרבים.

נתי שחף, אהרן מורי ומוטי שוב, מתנדבי זק"א צוות אשקלון שטיפלו באירוע, שחזרו את רגעי הגילוי המזעזעים:

"הוזעקנו לזירה לאחר שהעוזרת של המנוחה ניסתה ליצור עמה קשר אך ללא מענה. כוחות כבאות והצלה שפרצו למקום איתרו את האישה כשהיא ללא רוח חיים וכשהיא במצב ריקבון מתקדם. מדובר בזירה קשה מאוד. לצערינו, רק בשבוע שעבר טיפלנו במקרה דומה בעיר, ומתנדבי זק"א אשקלון פעלו בזירה בטיפול בכבוד המת ובאיסוף הממצאים".

האירוע הנוכחי באשקלון אינו מקרה בודד, אלא חלק משרשרת אסונות בלתי נתפסת שהתרחשה היום ברחבי המדינה, המציפה מחדש את שאלת הבדידות המאיימת על קשישים ועריריים.

מוטי בוקצ'ין, דובר זק"א, מסר בתסכול ובכאב עמוק:

"מדובר במקרה שני שבו אותרה גופת אדם במצב ריקבון בתוך כשעה, ובמקרה שלישי בתוך כשעתיים בהם מתנדבי זק"א מטפלים באנשים שאותרו ללא רוח חיים בביתם ברחבי הארץ – בדימונה, ברחובות וכעת גם באשקלון. בנוסף, זהו המקרה השני בעיר אשקלון בתוך שבוע. הנתונים המדאיגים הללו ממחישים שוב את התופעה הקשה של אנשים החיים בבדידות. אנו קוראים לציבור לגלות ערנות, לשמור על קשר עם בני משפחה ושכנים".

בארגוני החסד שבים ומפצירים בתושבים: אנא, הביטו סביבכם. אם יש לכם שכן ערירי, קשיש או אדם שמתגורר בגפו ולא ראיתם אותו יום או יומיים, אל תהססו – דפקו בדלת, שאלו לשלומו, ומנעו את האסון הבא.


◼️ חדשות אשקלון והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דוברות זק"א

דילוג לתוכן