109 ילדים נהרגו בתאונות בישראל מתחילת שנת 2026 ועד 21 באוקטובר, יותר ממספר הילדים שנהרגו במהלך שנת 2025 כולה, שעמד על 101. הנתונים הוצגו ביום רביעי בכנס השני לבטיחות ילדים של ארגון בטרם, שנערך בשיתוף הקריה האקדמית אונו ומשרד הבריאות.
המשמעות היא שכבר לפני סיום השנה נרשמו שמונה מקרי מוות יותר מאשר בכל השנה הקודמת. מדובר בנתונים שהציג ארגון בטרם על תמותת ילדים כתוצאה מתאונות, ולא על כלל מקרי המוות של ילדים בישראל.
ד"ר אביעד אגם מארגון בטרם, שהציג את הנתונים בכנס, העריך כי אם קצב התמותה הנוכחי יימשך, מספר הילדים שייהרגו בתאונות עלול להגיע ל־128 עד סוף השנה. מדובר בתחזית המבוססת על המגמה הנוכחית, ולא במספר הרוגים שנרשם בפועל. התממשות התחזית תשקף עלייה של כ־27% בהשוואה לשנת 2025.
הנתונים הוצגו בפני אנשי מקצוע וחוקרים מתחומי הבריאות, החינוך והבטיחות, שהתכנסו בקריה האקדמית אונו כדי לדון בדרכים לצמצום היפגעות ילדים בבית, במסגרות החינוכיות ובמרחב הציבורי.
יו"ר ארגון בטרם לבטיחות ילדים, גלי שחר אפרת, אמרה בכנס כי המשבר הביטחוני המתמשך דחק לשוליים את תשומת הלב הציבורית למקרי מוות אזרחיים שניתן לפעול למניעתם. "השכול האזרחי הפך לשקוף", אמרה.
שחר אפרת שיתפה את המשתתפים גם בסיפורה האישי על בתה רוני, שנהרגה בתאונת דרכים לפני 25 שנה. לדבריה, הכנס התקיים ביום השנה לקבורתה. היא הדגישה כי מאחורי נתוני התמותה עומדות משפחות שחייהן השתנו בעקבות אובדן ילדיהן.
בכנס נדונו סיכונים בסביבה הביתית והציבורית, בטיחות במסגרות לגיל הרך, מוגנות של ילדים עם מוגבלות וחיזוק החוסן של בני נוער. המשתתפים עסקו גם בדרכים להפוך ידע מחקרי על גורמי סיכון לפעולות מניעה מעשיות.
אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים, אמרה כי הנתונים מחייבים התייחסות מתמשכת ולא רק בעקבות אירועים קשים. לדבריה, "הידע לבדו לא מספיק. צריך לתרגם אותו לפעולות בשטח וליצור סביבה בטוחה יותר לילדים בבית, במסגרות החינוכיות ובכביש".
אחת הסוגיות שעלו בכנס הייתה האחריות של הרשויות המקומיות ליצירת סביבה בטוחה יותר לילדים. ד"ר שרית שמעוני קנט, מרצה בכירה וחוקרת בחוג לאחיות בקריה האקדמית אונו, ציינה כי בדיונים הועלו הצעות ליוזמות קהילתיות בשיתוף הרשויות המקומיות, במטרה להנגיש מידע להורים ולאנשי חינוך ולשלב תכנים של בטיחות ילדים במסגרות קיימות.
ההיבט המקומי משמעותי במיוחד משום שחלק מסיכוני ההיפגעות של ילדים קשורים לסביבה שבה הם חיים מדי יום: דרכים ומעברי חצייה, גני משחקים, מוסדות חינוך ומתקנים ציבוריים. לצד אחריות ההורים והמטפלים, גם לתכנון המרחב הציבורי, לתחזוקת מתקנים ולהסברה יש תפקיד במניעת תאונות.
עם זאת, הנתונים שהוצגו בכנס הם נתונים ארציים, ולא נמסרה במסגרתם חלוקה לפי ערים או רשויות מקומיות. לפיכך, אין להסיק מהם על שיעור ההיפגעות בקריית אונו או בכל יישוב אחר.
הכנס התקיים על רקע ההכרה כי מניעת תאונות ילדים מחייבת שילוב בין גורמי הבריאות, מערכת החינוך, הרשויות המקומיות והמשפחות. הנתונים לשנת 2026 מדגישים את הצורך להמשיך ולבחון את גורמי ההיפגעות ואת הצעדים שעשויים לצמצם את מספר המקרים הקטלניים.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.









