מערכת החינוך בנתניה רושמת את שיעור הזכאות לבגרות הגבוה ביותר שלה בעשור האחרון: 87.5% בשנת הלימודים תשפ"ה (2025), לעומת 84.8% בשנת תשפ"ד. כך עולה מנתוני התמונה החינוכית של משרד החינוך, שפורסמו השבוע והוצגו על ידי עיריית נתניה.
מדובר בעלייה של 2.7 נקודות אחוז בתוך שנה. בהשוואה לשנת 2015, שבה עמד שיעור הזכאות לבגרות בעיר על 67.6%, מדובר בשיפור של 19.9 נקודות אחוז בתוך עשור. שיעור הזכאות הנוכחי גבוה גם מהממוצע הארצי לשנת תשפ"ה, העומד על 77.9%, בפער של 9.6 נקודות אחוז.
גם בלימודי האנגלית נרשמו בנתניה הישגים גבוהים מהממוצע הארצי. שיעור הזכאים לתעודת בגרות הכוללת 5 יחידות לימוד באנגלית הגיע ל־51.6%, לעומת 48.7% בכלל הארץ. בעירייה מציינים כי גם בתחום זה מדובר בשיעור הגבוה ביותר שנרשם בעיר בעשור האחרון.
ברמת 4 יחידות לימוד באנגלית עומד שיעור הזכאות בנתניה על 23.3%, לעומת ממוצע ארצי של 18.5%. הנתונים מצביעים על שיעורי זכאות גבוהים מהממוצע הארצי בשתי רמות הלימוד.
לעומת זאת, במתמטיקה התמונה מורכבת יותר. שיעור הזכאים לבגרות הכוללת 5 יחידות לימוד במתמטיקה עומד בנתניה על 16.3%, מעט מתחת לממוצע הארצי של 17.1%. מדובר בפער של 0.8 נקודות אחוז, המעיד כי לצד ההתקדמות בזכאות הכללית, נותר מקום לשיפור בהיקף הזכאות לרמת הלימוד הגבוהה ביותר במקצוע.
ברמת 4 יחידות לימוד במתמטיקה נתניה דווקא נמצאת מעל הממוצע הארצי, עם שיעור זכאות של 25.1%, לעומת 22.9% בכלל הארץ.
בעיריית נתניה מדגישים כי שיעור הזכאות הכללי כולל גם תלמידים עולים חדשים, הנדרשים להתמודד עם בחינות בשפה העברית זמן קצר יחסית לאחר עלייתם ארצה, וכן תלמידים מקבוצות אוכלוסייה שונות, ובהן תלמידי החינוך המיוחד וחלק מתלמידי החינוך החרדי שאינם ניגשים לבחינות הבגרות.
ראש עיריית נתניה, אבי סלמה, בירך על התוצאות והודה לצוותי החינוך בעיר. לדבריו, "ההישגים שאנו רואים הם פרי של עשייה מקצועית משותפת, המשלבת התמדה, הקשבה ומתן מענה לצרכים המגוונים של התלמידים".
סלמה הוסיף כי העירייה תמשיך להשקיע במערכת החינוך, בחיזוק הצוותים ובהרחבת ההזדמנויות העומדות בפני התלמידים.
חברת המועצה ורד פטל, הממונה על החינוך, התייחסה לשיפור במדדים וציינה כי מאחורי הנתונים עומדים תלמידים וצוותי חינוך הפועלים לאורך השנה. לדבריה, לצד ההישגים נותרו יעדים נוספים לשיפור, הן בתחום הלימודי והן ביצירת סביבה חברתית בטוחה ומכבדת.
ראש מינהל החינוך והחברה בעירייה, אתי דהן, הסבירה כי העלייה בשיעורי הזכאות נשענת על תוכניות תגבור, מעקב אחר הישגי התלמידים, התאמת מענים לצורכיהם והכשרות מקצועיות לצוותי ההוראה. לדבריה, המערכת פעלה גם להרחבת אפשרויות ההיבחנות ולמתן הזדמנויות נוספות לתלמידים להשלים את דרישות הבגרות.
נתוני תשפ"ה מציבים את נתניה מעל הממוצע הארצי בזכאות לתעודת בגרות ובשיעורי הזכאות באנגלית, לצד פער קטן לרעת העיר במתמטיקה ברמת 5 יחידות. השילוב בין השיפור שנרשם לאורך העשור לבין הפערים שנותרו במדדים מסוימים מציג תמונה רחבה יותר של הישגי מערכת החינוך העירונית ושל האתגרים העומדים בפניה.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








