מבזקים
סערה בגדרה: חבר המועצה קובי אלפסי דורש לעצור העברת מאות אלפי שקלים לעמותת הכדורגל אילת: עשרות דוחות במבצע אכיפה בשכונה א׳ חשד לפרשת מרשמים מזויפים: רוקח ותושב קדימה צורן נעצרו כפר סבא: 92.3% זכאות לבגרות וזינוק בחמש יחידות מתמטיקה הרצליה בצמרת הבגרויות: כמעט שליש מהתלמידים זכאים לבגרות מצטיינת גבעת שמואל בצמרת הארצית: 98.1% זכאות לבגרות, כמעט מחצית מהתלמידים בחמש יחידות מתמטיקה נתניה בשיא של עשור בזכאות לבגרות: 87.5% – אבל במתמטיקה עדיין מתחת לממוצע הארצי שיא בזכאות לבגרות בבת ים: 92.8% מתלמידי י"ב זכאים לתעודה באר שבע שומרת על כ – 91% זכאות לבגרות זו השנה השלישית ברציפות כמעט אחד מכל שלושה תלמידים בגבעתיים מסיים עם בגרות מצטיינת בלי להוציא שקל: ההפנינג שמחכה למשפחות ברחובות ביום הבחירות 109 ילדים נהרגו בתאונות מתחילת השנה – יותר מבכל שנת 2025 יבנה מעל הממוצע הארצי בבגרויות, אבל הנתונים חושפים ירידה בזכאות לצד זינוק במקצועות המוגברים 93.5% זכאות לבגרות במודיעין – ושיעור הנשירה נמוך בחצי מהממוצע הארצי לוקחים משכנתא? הכללים החדשים שיגבילו את התשלומים ליועצים 16 מיליון שקל בסטארט אפים: כך משקיע נמל אשדוד בטכנולוגיות העתיד שני אחים מאופקים, שתי מדליות: אוהד ואיתי גולדפארב על הפודיום בגביע העולם בקיקבוקס תיאומי מס והחזרי מס בלי לצאת מאופקים: עמדת שירות חדשה נפתחה בעיר יש לכם רכב עם מעלון? מתנדבים דרושים באשדוד ובירושלים כדי לסייע בהגעה לקלפיות 19 תלמידים מבת ים נבחרו לתוכנית אמנות מחוזית: בסיום יציגו תערוכה משלהם

גוש עציון מתרחב עד ים המלח: יישוב חדש יוקם בלב מדבר יהודה

בימים אלה מתגבש הגרעין שעתיד להתיישב במצפה דרגה, יישוב חדש המתוכנן לקום כ־6 ק"מ בלבד מים המלח. במועצה האזורית גוש עציון מייחסים למהלך חשיבות ביטחונית, אסטרטגית וסביבתית וטוענים כי נוכחות קבועה במקום תסייע בשמירה על השטחים הפתוחים: "יחזק את הביטחון וישמור על המרחב הפתוח והרגיש של מדבר יהודה"

יישוב חדש בשם מצפה דרגה צפוי לקום בלב מדבר יהודה, כ־6 קילומטרים בלבד מים המלח, במהלך שמרחיב את גוש עציון מזרחה. בימים אלה מתגבש הגרעין שעתיד להתיישב במקום.

על פי המועצה האזורית גוש עציון, מצפה דרגה יהיה היישוב הראשון שהיא מקימה בלב מדבר יהודה, ולמיקומו מיוחסת חשיבות אסטרטגית וביטחונית לצד חשיבות סביבתית הנוגעת לשמירה על השטחים הפתוחים באזור.

במועצה טוענים כי דווקא יצירת נוכחות יהודית קבועה במרחב תאפשר לשמור על המדבר, על הנוף ועל ערכי הטבע הייחודיים שלו. לטענתה, ללא נוכחות קבועה ושמירה על הקרקע עלולה להתפתח באזור בנייה בלתי מוסדרת שתפגע בשטחים הפתוחים ובנוף המדברי.

בהתאם לתפיסה זו, הקמת מצפה דרגה נועדה, לדברי המועצה, לא רק להרחיב את ההתיישבות באזור אלא גם ליצור נוכחות קבועה שתסייע בשמירה על המרחב ובמניעת פגיעה בו.

ראש המועצה האזורית גוש עציון, ירון רוזנטל, מסר: "גוש עציון מתרחב עד 6 קילומטרים מים המלח. מצפה דרגה יהיה יישוב ראשון שמוקם בלב המדבר ובכך הוא יחזק את הביטחון וישמור על המרחב הפתוח והרגיש של מדבר יהודה. להקמת היישוב יש חשיבות אסטרטגית, בין היתר ביצירת חיץ בין השמורה ההסכמית למדבר יהודה ובמניעת התרחבות בלתי חוקית לתוך המדבר".

רוזנטל הוסיף: "טיילתי במקום הזה כילד והיום אני מבין עוד יותר עד כמה מדובר במדבר בתולי ובמרחב שהמציאות בו שברירית. אני מחובר למקום הזה בכל נימי נפשי ולכן אני גאה שאנחנו מקימים כאן יישוב שיחזק את האחיזה שלנו במרחב וישמור עליו גם לדורות הבאים".

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: מ.א גוש עציון

דילוג לתוכן