טרגדיה קשה ומטלטלת באשקלון: סמוך לשעה 13:30 היום, התקבל דיווח כואב במוקד זק"א (1220) על אישה ערירית בת 76, שאותרה ללא רוח חיים בביתה ברחוב משה יוליש בעיר. על פי הממצאים בשטח, האישה נפטרה מספר ימים עוד בטרם אותרה, וגופתה נמצאה במצב ריקבון. צוותי מגן דוד אדום שהוזעקו למקום נאלצו לאשר את מותה בזירה.
מתנדבי זק"א מרחב לכיש – צוות אשקלון, שהגיעו במהירות למקום, נתקלו במחזה מורט עצבים ופעלו שעות ארוכות בזירה כדי לשמור על כבוד המת ולאסוף את הממצאים הרבים.
נתי שחף, אהרן מורי ומוטי שוב, מתנדבי זק"א צוות אשקלון שטיפלו באירוע, שחזרו את רגעי הגילוי המזעזעים:
"הוזעקנו לזירה לאחר שהעוזרת של המנוחה ניסתה ליצור עמה קשר אך ללא מענה. כוחות כבאות והצלה שפרצו למקום איתרו את האישה כשהיא ללא רוח חיים וכשהיא במצב ריקבון מתקדם. מדובר בזירה קשה מאוד. לצערינו, רק בשבוע שעבר טיפלנו במקרה דומה בעיר, ומתנדבי זק"א אשקלון פעלו בזירה בטיפול בכבוד המת ובאיסוף הממצאים".
האירוע הנוכחי באשקלון אינו מקרה בודד, אלא חלק משרשרת אסונות בלתי נתפסת שהתרחשה היום ברחבי המדינה, המציפה מחדש את שאלת הבדידות המאיימת על קשישים ועריריים.
מוטי בוקצ'ין, דובר זק"א, מסר בתסכול ובכאב עמוק:
"מדובר במקרה שני שבו אותרה גופת אדם במצב ריקבון בתוך כשעה, ובמקרה שלישי בתוך כשעתיים בהם מתנדבי זק"א מטפלים באנשים שאותרו ללא רוח חיים בביתם ברחבי הארץ – בדימונה, ברחובות וכעת גם באשקלון. בנוסף, זהו המקרה השני בעיר אשקלון בתוך שבוע. הנתונים המדאיגים הללו ממחישים שוב את התופעה הקשה של אנשים החיים בבדידות. אנו קוראים לציבור לגלות ערנות, לשמור על קשר עם בני משפחה ושכנים".
בארגוני החסד שבים ומפצירים בתושבים: אנא, הביטו סביבכם. אם יש לכם שכן ערירי, קשיש או אדם שמתגורר בגפו ולא ראיתם אותו יום או יומיים, אל תהססו – דפקו בדלת, שאלו לשלומו, ומנעו את האסון הבא.
◼️ חדשות אשקלון והסביבה בווטסאפ לחצו כאן








