המחאות נגד גיוס חרדים לצה"ל הגיעו אמש לשיא של אלימות וקיצוניות: עשרות מפגינים המזוהים עם "הפלג הירושלמי", הגיעו בשלושה אוטובוסים מאורגנים לשכונת מגוריו של קצין צה"ל בכיר באשקלון. על פי החשד, בהנחיית רב, המפגינים לא הסתפקו במחאה מחוץ למבנה, אלא עלו מדרגה כאשר פרצו לתוך חצר הבית, שברו חלקים מחומת המבנה ונהגו באלימות כלפי הסביבה.
בעת הפריצה, הקצין עצמו לא שהה בבית, אך האירוע גרם לבהלה רבה בקרב בני המשפחה והשכנים ולנזק משמעותי לרכוש.
עם קבלת הדיווחים במוקד 100, הוזעקו למקום כוחות גדולים של שוטרי מרחב לכיש והמחוז הדרומי. השוטרים החלו בפעולות נמרצות להשלטת סדר, פינוי המפגינים מהשטח הפרטי והרחקתם מהאזור.
במהלך הפעילות, עיכבו ועצרו השוטרים 25 מפגינים, חלקם קטינים, שהיו מעורבים באופן פעיל בהפרות הסדר, בהסגת הגבול ובגרימת הנזק. כל העצורים הועברו לחקירה בתחנת המשטרה לצורך מיצוי הדין.
מפכ"ל המשטרה, רב ניצב דני לוי, פרסם הודעת גינוי חריפה בעקבות האירוע: "מדובר בחציית קו אדום מסוכנת ובאירוע שאינו מתקבל על הדעת. מחאה היא זכות יסודית במדינה דמוקרטית, אך אלימות, הסגת גבול לבית פרטי ואיום על בני משפחה אינם חלק ממנה. אנו נפעל בנחישות נגד כל מי שבחר בדרך האלימות".
במשטרת ישראל מדגישים כי ימשיכו לפעול באפס סובלנות נגד מפרי חוק וגורמים קיצוניים המנסים להפר את הסדר הציבורי ולפגוע במשרתי ציבור ובביטחון האישי של האזרחים. המשטרה תבחן לבקש את הארכת מעצרם של החשודים המרכזיים בבית המשפט.
◼️ חדשות אשקלון והסביבה בווטסאפ לחצו כאן











