זהו יום עצוב לספורט באשדוד: לאחר עשר שנים רצופות בליגת העל, מ.ס אשדוד נפרדה הערב רשמית מהליגה הראשונה. הקבוצה מעיר הנמל, שהייתה זקוקה לניצחון כדי להשאיר לעצמה סיכוי במחזור הנעילה, נכנעה בביתה להפועל ירושלים וחתמה עונה מסויטת בירידת ליגה כואבת.
המחצית הראשונה דווקא נפתחה בקצב טוב עם הזדמנויות לשני הצדדים. יוג'ין אנסה וג'ון אוטומאו החמיצו מצבים קורצים, וישראל דאפה כמעט והכניע את קרול נימצ'יסקי, אך בדקה ה-43 הגיע הרגע המכריע: מתן חוזז סיים מהלך קבוצתי נאה של הירושלמים וקבע 1:0 לאורחים רגע לפני הירידה להפסקה.
בחצי השני, אשדוד הייתה אמורה להמר על כל הקופה, אך בפועל הציגה משחק חלש וחסר מעוף. חניכיו של שרון מימר לא הצליחו לאיים על השער של ליאור זדה, והאדומים מהבירה שמרו על היתרון בבטחה בדרך להבטחת הישארותם בליגה.
בעוד הפועל ירושלים תגיע למחזור הסיום מול טבריה בראש שקט, באשדוד יצטרכו לעשות חשבון נפש עמוק. הקבוצה תסיים את העונה במשחק חוץ מול קריית שמונה, שיהיה משחק הפרידה שלה מליגת העל לעת עתה. במועדון כבר הצהירו כי המטרה היא לבנות סגל חזק שיוכל להיאבק על עלייה חזרה לליגה הראשונה כבר בעונה הבאה.
מאחורי הקלעים של הכישלון: כך קרסה מ.ס אשדוד
נפילתה של מ.ס אשדוד לליגה הלאומית היא לא תוצאה של משחק אחד, אלא סיומו של כדור שלג שהתגלגל לאורך כל עונת 2025/26. עבור מועדון שנחשב לאחד היציבים בליגה בעשור האחרון, מדובר בקריסה מערכתית שבנויה מכמה גורמים מרכזיים:
-
רכבת המאמנים וחוסר השקט: העונה נפתחה עם ציפיות גבוהות, אך מהר מאוד המערכת נכנסה לסחרור. חילופי המאמנים התכופים וחוסר היכולת של שרון מימר לייצב את השורות ברגעי ההכרעה יצרו חוסר ביטחון בולט אצל השחקנים. הקבוצה נראתה חסרת זהות על המגרש, והלחץ מהנהלת המועדון רק הלך וגבר ככל שהטבלה החלה להיסגר.
-
כישלון בבניית הסגל וברכש: בקיץ האחרון נעשו הימורים על שחקני רכש זרים שלא סיפקו את הסחורה. אשדוד, שנודעה לאורך השנים ביכולת שלה "לצוד" כישרונות צעירים וזרים איכותיים, פגעה הפעם פחות. היעדר "גולר" אמיתי במרכז הרחבה הורגש היטב – אשדוד סיימה משחקים רבים עם שליטה אופטית אך ללא רגל מסיימת, מה שעלה לה בנקודות יקרות מול יריבות ישירות לתחתית.
-
פציעות של שחקני מפתח: לאורך שלבים קריטיים של העונה, סבלה הקבוצה ממכת פציעות של עמודי התווך שלה. היעדרותם של שחקני הגנה מנוסים והיצירתיות שנעלמה מהקישור אילצו את המאמנים לעלות עם הרכבים טלאי על טלאי, מה שפגע אנושות בתיאום הקבוצתי.
-
אובדן הביתיות באצטדיון הי"א: המבצר האשדודי, שבעבר היה מקום שקבוצות הגדולות חששו להגיע אליו, הפך העונה לטרף קל. מ.ס אשדוד איבדה נקודות קריטיות בבית, כולל ההפסד הצורב הערב להפועל ירושלים, דווקא מול הקהל הביתי שתמך אך נותר מאוכזב פעם אחר פעם.
◼️ חדשות אשדוד והסביבה בווטסאפ לחצו כאן








