מי אני ב-30 שניות?
"אברהם איצקוביץ, בן 23, תושב אשדוד. ביומיום אני עובד בחברה קדישא ובשאר הזמן מתנדב כחובש באיחוד הצלה."
איך הכל התחיל?
"מאז ומתמיד בער בי הרצון להתנדב, לתת מעצמי ולסייע לאחרים. ה'קליק' הסופי וההחלטה ללכת על זה בכל הכוח הגיעו אחרי אסון מירון. המראות וההבנה של חשיבות המענה המהיר בשטח גרמו לי להבין שזה המקום שבו אני חייב להיות."
רגע שלא שוכחים מהשטח:
"מטבע הדברים, בתחום שלנו אין הרבה רגעים מצחיקים, למרות שההומור הפנימי בין המתנדבים עוזר לפרוק את המתח. אבל הרגעים שלא אשכח לעולם הם מקרי ההחייאה המוצלחים. אלו הרגעים המרגשים ביותר, שבהם אתה מבין פיזית שהיית במקום הנכון ובזמן הנכון והצמחת חיים מחדש."
מחוץ להתנדבות – החלום הכי גדול:
"השאיפה הגדולה שלי היא להמשיך ללמוד, להתמקצע ככל הניתן בתחום הרפואי וההצלה, ולהמשיך לעזור לעם ישראל בכל דרך."
התחביב הסודי:
"בשעות הפנעי שלי, כשאני צריך קצת שקט לעצמי ולנשמה, אני מנגן על קלידים. זה המקום שבו אני מתנתק ומטעין מצברים."
הדלק שלי:
"ההבנה שבן אדם נמצא במצוקה קשה, ובעצם זה שהגעת אליו – עוד לפני הטיפול – הוא כבר מרגיש בטוח יותר וטוב יותר. המחשבה הזו מחזיקה אותי גם ברגעים העמוסים."
תגובה מהלב שקיבלת:
"אין מקרה אחד ספציפי, אבל עצם הכרת התודה של האנשים, העובדה שכולם מודים לנו מעומק הלב כשאנחנו מגיעים, ומחוות קטנות כמו להציע כוס שתייה חמה או קרה – אלו הדברים הפשוטים שמחממים את הלב ומראים את הפנים היפות של האנשים."
מסר למי שרוצה להתנדב ומפחד מחוסר זמן:
"זה הכל עניין של רצון. תמיד, אבל תמיד, אפשר למצוא זמן לעשות טוב. כשזה מספיק חשוב לך, אתה פשוט מפנה לזה מקום בשגרה."
◼️ חדשות אשדוד והסביבה בווטסאפ לחצו כאן








