בין דיוני התקציב, ישיבות מועצה ופגישות בלתי פוסקות – חג הפסח הוא נקודת עצירה שיש בה עומק ומשמעות מיוחדת עבור ראש העיר רמלה מיכאל וידל. לדבריו, “זה הרגע שבו אני נושם רגע, חוזר אל עצמי ואל השורשים שמהם צמחתי. אני נזכר בהוריי ז”ל, בבני המשפחה שתמיד דאגו שנשיר בקול רם, ובעיקר בחום המשפחתי שעטף אותנו – גם כשלא היה הרבה.”
לפני הכל – וידל הוא קודם כל איש של משפחה. הנשמה והלב שם – ובני המשפחה הם אלה שנותנים לו את השקט להנהיג את העיר מזה שבע שנים. היום, כשהוא יושב בראשות העיר רמלה, המגוונת והמרגשת, הוא יציין את החג לצד רעייתו אירית, ילדיו ונכדיו, סביב שולחן משפחתי שבו ימשיכו את המסורת של הוריו, רחל ומאיר זכרונם לברכה. “כשאני רואה את הנכדים שלי מתרוצצים לחפש את האפיקומן – אני מתמלא גאווה. זו התמונה הכי יפה של חג הפסח מבחינתי. המסורת חיה ונושמת. זה לא רק משחק – זה גשר בין דורות", הוא אומר.
וידל, שנולד שביעי מתוך שמונה אחים, מתרפק על זכרונות הילדות, ניחוחות המטבח של מאמא רחל ז"ל. "התבשילים המסורתיים עם הריחות של הבית – זה מה שתמיד יזכיר לי את החג", הוא נאנח. "הטעמים שממלאים את הסירים והלב – אלה שגדלתי עליהם בבית של אמא שהלכה לעולמה לפני שנה. בכל חג הם חוזרים ומזכירים לי אותה – את הידיים שתמיד ערבבו, את הסבלנות, את החום. אלה טעמים של ילדות, של אהבה, של מסורת שאי אפשר לשכוח. מאז שהיא הלכה, רעייתי היקרה והאחיות שלי משחזרות את הטעמים האהובים על כולנו – ומתחרות, בחיוך כמובן, על מי הצליחה להתקרב הכי הרבה לטעם של סבתא רחל זיכרונה לברכה. זה הרגע שבו חג הפסח מפסיק להיות רק תאריך בלוח השנה – והופך למהות. משפחתיות, זיכרון, שורשים, המשכיות. ואם נסתכל על סוף החג – אז כן, מופלטה של המימונה עם חמאה ודבש זה משהו שאני מחכה לו כל שנה. זה לא בליל הסדר, אבל זה חלק בלתי נפרד מהחג בעיניי – רגע של פתיחת הלב.”
גם הפסח הזה מלווה בכאב, עשרות חטופים עוד בעזה, המלחמה בעיצומה. חג החירות, מודל 2025…
וידל: "כשמדברים על חג החירות, אי אפשר להתעלם מהמציאות הלא פשוטה. זה חג שני ברציפות שאנחנו חוגגים בצילה של המלחמה. 59 מבני עמנו עדיין מוחזקים בשבי החמאס – והלב לא יכול לשמוח במלואו. אני נושא תפילה לשלומם ולהשבתם במהרה, מחזק את משפחותיהם, את הפצועים ואת המשפחות השכולות. אני מאמין בראש הממשלה ובממשלת ישראל שיעשו הכול – פשוט הכול – כדי להחזיר את כל החטופים הביתה".
במעבר חד, אני רואה את כמות ההודעות שאתה מקבל מהתושבים, שומר כל כך קרוב על קשר עם תושבים מכל המגזרים. זאת לא תקופת בחירות…
“תראי, אני רואה את תפקידי לא רק לנהל עיר – אלא להיות עם האנשים. כמו בחג, שבו יושבים כולם סביב שולחן אחד – כך גם ברמלה. זה עניין של בחירה יומיומית – להישאר נגיש, להקשיב, להיות שם. במיוחד כשמדובר בעיר כמו שלנו – שבה יש מקום לכל אחד.”
מה תאחל לתושבים, לקראת החג?
"אני מאחל לכל תושבי רמלה – יהודים, נוצרים, מוסלמים, דתיים וחילונים – חג של שקט פנימי, של אחדות, של תקווה אמיתית לעתיד טוב יותר. שנזכה לראות את חיילינו שבים בשלום, שנראה את משפחות השכול עטופות באהבה, ושנמשיך לבנות פה עיר ומדינה שיש בה ערבות הדדית, כבוד וחמלה. אני מבקש לאחל גם לקהילתנו הנוצרית בעיר חג פסחא שמח ומלא ברכה. רמלה היא עיר של חג משותף, של כבוד הדדי. זו לא סיסמה – זו מציאות יומיומית ואין כמו העיר האהובה שלנו. אני לא סתם אומר לכולם, רמלה היא באמת עיר עולם!"
◼️ הצטרפו לחדשות רמלה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן